L'Ajuntament de Figueres ha aprovat la convocatòria de set noves places d'agents de la Guàrdia Urbana. Tres ja s'han obert i són de lliure oposició; una més s'ha convocat per concurs de mobilitat horitzontal, una correspon a una plaça de sergent per oposició per promoció interna i dues més són per a caporals en promoció interna. La plantilla del cos policial consta de 71 agents tot i que només 57 es dediquen a tasques de patrullatge.

L'objectiu de l'actuació és, segons el Govern municipal, reforçar el cos d'efectius per millorar el servei i també ampliar el projecte del Pla de Barris policial, que es va iniciar el passat mes d'agost. La voluntat és seguir ampliant la plantilla amb convocatòries anuals.

El regidor de Seguretat, Pere Casellas, diu que "tenim una plantilla amb una mitjana d'edat molt alta i malgrat que l'ampliació implica un sobreesforç important, és molt necessària. És un compromís al qual no podem renunciar". Per la seva banda, l'alcaldessa, Marta Felip, diu que mantindran aquest objectiu fins al 2019, com una de les principals prioritats de l'equip de Govern. La falta d'agents al cos per a una ciutat de 45.000 habitants és una realitat més que evident. De fet, quan es va anunciar el Pla de Barris amb hores extra voluntàries el cap de la policia alertava que la plantilla estava cansada i que durant l'any ja estan fent prop més de 9.600 hores extra per serveis ordinaris.