El Síndic de Greuges de Catalunya va reunir l´any passat per primera vegada tots els agents i administracions implicades d´alguna manera en la problemàtica del «top manta» amb l´objectiu de posar en comú les diferents experiències i coneixements per trobar una sol·lució.

Roses és una de les poblacions catalanes que més pateix la problemàtica i va ser un dels municipis convidats a assitir a la trobada i que actualment forma part d´un grup de treball. «Tolerància zero» va ser la primera decisió que es va prendre apostant per una coordinació que vagi des de la investigació policial sobre l´origen, la presència policial als llocs de venda, l´atenció social dels manters i la conscienciació dels consumidors.

Una quarantena de representants de la Generalitat, govern de l´Estat, ens locals, cossos policials i Port de Barcelona van ser presents a la primera trobada. Potseriorment es va crear un grup de treball més reduït que està integrat pels ajuntaments de Barcelona, Salou, Sitges i Roses, així com la Generalitat i el govern de l´Estat que han estat portant a terme reunions periòdiques.