29 de juny de 2018
29.06.2018

El germà d'Elon Musk (Tesla) es casa a Empúries amb Obama i Will Smith com a convidats

Hi ha restriccions per entrar a Sant Martí d'Empúries i el jaciment greco-romà tancarà dissabte les portes a partir de les 5 de la tarda per poder celebrar l'enllaç de Kimbal Musk i Christiana Wyly

29.06.2018 | 15:15
Les ruïnes d´Empúries acolliran un dels casaments de l´any

Kimbal Musk, germà del multimilionari Elon Musk (propietari de Tesla, Space X i SolarCity), es casa a quest cap de setmana a Empúries. Entre els convidats, a banda de la família Musk, hi ha l'expresident dels EUA Barack Obama o l'actor Will Smith, assegura Catalunya Ràdio. El casament, pel que van demanar permís a l'ajuntament de l'Escala, s'ha organitzat amb molt secretisme. S'hi esperen uns 300 convidats i l'àpat anirà a càrrec del restaurant El Molí de l'Escala. La núvia, La núvia és Christiana Wyly, una activista mediambiental filla del multimilionari texà Sam Wyly. 

L'enllaç ha trasbalsat l'entorn del jaciment d'Empúries i el seu entorn, generant malestar als turistes que volien accedir a Sant Martí d'Empúries. Aquest divendres s'ha prohibit l'entrada al nucli de Sant Martí, mentre que demà es prohibirà l'accés a les ruïnes greco-romanes a partir de les 5 de la tarda. Avui i demà, a l'entorn d'Empúries, i concretament a les zones es faran les celebracions del casament, hi haurà estrictes controls de seguretat.

Cartell a l'aparcament situat a l'entrada de Sant Martí d'Empúries | Anna Font

Fonts del despartament de Cultura han confirmat que al jaciment d'Empúries s'hi farà un casament i que, per "qüestions de seguretat" vinculades a "un complex muntatge de carpes" s'ha decidit avançar l'horari de tancament del recinte. Les mateixes fonts expliquen que és habitual que l'espai on es farà aquesta boda es llogui per altres esdeveniments, per exemple per anuncis publicitaris.

Unes tanques de l'ajuntament de l'Escala impedeixen l'accés al nucli de Sant Martí | Anna Font

Milionari, emprenedor i filàntrop

Kimbal Musk, de 45 anys, va començar a treballar amb el seu germà gran, Elon, a la dècada dels 90. Va ajudar-lo a llançar Zip2, l'empresa que es convertiria en PayPal, origen de la fortuna dels Musk (Ebay la va comprar per 1.500 milions de dòlars). Tot i que Kimbal segueix vinculat als negocis del seu germà en projectes com Tesla Motors i SpaceX, dels que és un important accionista, fa anys que està concentrat en projectes vinculats a l'alimentació saludable.

Kimbal Musk (a l'esquerra) al costat del seu germà gran Elon Musk

L'han definit com a "fundador del moviment alimentari modern" per la seva obsessió per substituir aliments d'elevat contingut calòric per altres de més saludables. Kimbal Musk és propietari d'alguns restaurants com el The Kitchen o Next Door, on serveixen plats elaborats amb aliments produïts de manera sostenible.

Com a emprenedor social i filàntrop també ha impulsat diverses iniciatives per instal·lar horts en escoles i per fer arribar l'agricultura de proximitat a centres urbans.

Casament a l'abril, segona celebració a Empúries

El que es viurà aquest cap de setmana a Empúries serà la celebració del matrimoni entre Kimbal Musk i Christiana Wyly, ja que el casament "oficial" es va fer el passat 7 d'abril als Estats Units. Aquest és el segon matrimoni de Kimbal Musk, que té tres fills del primer.

Kimbal i Christiana en una foto compartida pel primer el dia que va anunciar que es casava
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook