L'Ajuntament de Figueres ha posat a exposició pública avui al web municipal i al taulell d'edictes el projecte d'ordenança reguladora de terrasses. Es podrà consultar fins al 13 de juliol.El document s'espera des del 2014 quan es va anunciar el primer esborrany.

L'Ajuntament ha habilitat un correu electrònic per poder fer arribar aportacions.

Segons ha informat, "amb l´objectiu de millorar la participació de la ciutadania" s'ha decidit "recollir l´opinió de la ciutadania i organitzacions més representatives potencialment afectades per la futura norma".

L'ordenança "pretén descriure els antecedents i els objectius que motiven la necessitat i oportunitat de la redacció de la proposta d'ordenança, els problemes existents que es volen solucionar amb la iniciativa i la descripció de les possibles solucions alternatives reguladores o no reguladores".

Des de fa anys s'espera que es reguli l'ocupació de les terrasses. El 2014 l'Ajuntament va anunciar el primer esborrany. Des de llavors s'ha anunciat l'aprovació imminent en diverses ocasions. La darrera abans de l'estiu. ERC ha estat molt crític amb el retard en elaborar aquest eina que ha de posar ordre.