L'Escala es prepara per la Festa Major que començarà aquest divendres 31 d'agost i aquest passat cap de setmana ha organitzat un conjunt d'actes previs. El primer va ser la 9a Marxa Nocturna de l'Anxova, una caminada no competitiva de 6,5 quilòmetres, en què van participar unes 500 persones divendres passat. L'endemà, era el torn de la 10a Travessa de Natació, amb un total de 538 nedadors entre les tres proves que s'organitzaven: 2.200 metres, 900 metres i 600 metres. Ahir era el torn del concurs de pesca i de la 30a edició de la Trobada Gegantera de l'Escala. Un total de 12 colles van omplir els carrers de l'Escala de gegants, entre ells els Gegants de Catalunya.

Aquest cap de setmana també s'iniciaven els partits del 26è torneig obert de tenis i el 6è torneit obert de pàdel de Festa Major.

Dimecres vinent està prevista la 35ena Nit de la Sardana, amb les cobles Principal de Cassà i Principal d'Olot i dijous, el concurs D-Nota't a les Barraques. Seran els darrers actes previs abans de l'inici oficial de la Festa Major, amb cinc dies d'activitats programades.

La Festa Major s'encetarà oficialment amb el pregó del meteoròleg Tomas Molina.