Marta Felip s'ha acomiadat aquesta tarda de l'alcaldia de Figueres després de vuit anys al govern de la ciutat, set dels quals com alcaldessa. Felip se'n va amb la "satisfacció d'una enorme feina feta", però admetent també els "fracassos" del seu mandat (en referència al frau elèctric del sector oest i les ocupacions d'habitatges).

En el ple extraordinari iniciat a les set de la tarda s'ha donat compte de la seva renúncia presentada el dimecres 31 d'octubre. Felip ha elogiat la tasca dels regidors de govern, però no n'han sortit tan ben parats els grups de l'oposició després que la ja exalcaldessa qualifiqués el darrer mandat de "campanya electoral".

Marta Felip va anunciar la intenció de deixar l'alcaldia el passat mes de juny, en ser nomenada secretària general d'Empresa i Coneixement de la Generalitat. Des d'aleshores han passat cinc mesos.

La previsió és que Jordi Masquef, segon tinent d'alcalde i cap de llista del PDeCAT a les eleccions del 2019, es converteixi en el nou alcalde de Figueres. El ple d'investidura està convocat a les vuit del vespre. No s'espera que cap regidor aconsegueixi els 11 vots de la majoria i Masquef seria alcalde per la via automàtica.

Finalment, Felip ha pogut fer efectiva la seva dimissió en el segon intent, després que l'oposició tombés la urgència de la sessió convocada el dilluns passat 5 de novembre. Els deu regidors d'ERC, la CUP, PSC i Compromís van votar-hi negativament i es va haver de suspendre la sessió. Els grups van tombar els plans del govern i el relleu on es va poder celebrar el dijous 8 de novembre, tal com havien previst.