Totes les famílies de Vilatenim que van ser desallotjades per les inundacions ja poden dormir a casa seva. Dimarts una d'elles encara es va allotjar en un hotel facilitat per l'Ajuntament de Figueres, però progressivament totes han pogut tornar a casa.

Des d'aquest dilluns els veïns del carrer Duana i Mossèn Miquel Ayats han anat recuperant el servei de llum i cap d'ells ha d'alltojar-se en hotels de la ciutat. Tot i això, continuen netejant els garatges i fent la valoració de danys arran de les inundacions pel desbordament del riu Manol.

El punt d'atenció que ha desplegat l'Ajuntament de Figueres per atendre els afectats va informar només en el seu primer dia una cinquantena de veïns que buscaven assessorament sobre els passos a seguir a l'hora de reclamar compensacions pels danys, majoritàriament electrodomèstics, mobles, objectes personals i algun vehicle. El servei estarà operatiu fins demà.

D'altra banda, els 21 usuaris de la residència d'Altem Les Acàcies per a persones disminuïdes, ja van poder dormir dimarts al centre. Des de diumenge s'havien allotjat a l'Hospital de Figueres. Amb la pluja, l'accés al centre va quedar impracticable i no va ser fins dimarts quan s'hi va poder accedir amb normalitat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es reuneix avui amb el govern de Figueres per valorar els efectes de les pluges a la ciutat, on va caure més de 250 litres per metre quadrat en dos dies.