08 de març de 2019
08.03.2019
Diari de Girona

Convoquen una concentració en defensa dels terrenys de Sa Guarda de Cadaqués

Amics de la Natura de Cadaqués i SOS Costa Brava han programat l'acció demà a les dotze , Els promotors han informat que han començat els treballs delimitant el perímetre que s'ha de protegir

08.03.2019 | 09:59
Obres a Sa Guarda

Amics de la Natura de Cadaqués i SOS Costa Brava han organitzat per demà una concentració en defensa del territori de Sa Guarda afectat per un projecte de construcció d'habitatges i un hotel de luxe.

La concentració està programada a les dotze del migdia a la plaça del Passeig a la platja Gran de Cadaqués.

Els organitzadors han decidit convocar la concentració després que les màquines ja estiguin treballant sobre el terreny en la urbanització de vials al sector.

Fonts de la la Junta de Compensació han informat que s'ha començat a delimitar el perímetre per començar a treballar. Segons les fonts, es marca tot allò que s'ha de protegir com les oliveres o els murs de pedra seca. 

Mentre els ecologistes consideren que iniciar els treballs vol dir ignorar la moratòria de la Generalitat de construir al litoral, l'alcalde Josep Lloret, ha manifestat públicament que no afecta la llicència concedida per urbanitzar els vials.

Els promotors han defensat, a més, que el projecte que es pretén tirar endavant s'ha rebaixat respecte a l'incial.

Al territori, però, hi ha nombroses veus en contra de construir en aquest paratge natural en un municipi amb una forta pressió urbanística.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook