El dissenyador i empresari del sector tèxtil Custo Dalmau ha denunciat aquest divendres l'"extrema violència" dels grups ecologistes que han protestat aquest matí en contra del pla urbanístic Sa Guarda, a Cadaqués, impulsat, entre d'altres, per una de les seves empreses.

En un comunicat, el famós dissenyador ha condemnat l'"agressió" soferta davant de la seva botiga de roba a la Plaça de la Pi de Barcelona, en la que ha participat l'associació ecologista SOS Costa Brava.

"L'extrema violència i les injúries dels actes d'avui m'han portat a adoptar les mesures legals oportunes per restablir els meus drets i el meu honor", sosté l'empresari.

Custo ha assenyalat a les plataformes Amics de la Natura de Cadaqués, SOS Costa Brava i IAEDEN-Salvem l'Empordà com a responsables de causar-li "greus perjudicis" que estan afectant, assegura, a la seva "activitat econòmica", la seva "imatge personal i empresarial" i a la seva "salut".

En aquest sentit, el dissenyador ha qualificat de "falses i lluny de la realitat" les acusacions de què està darrere del projecte Sa Guarda i de l'hotel que es pretén construir a Cadaqués.

"Posseeixo diverses inversions en les que no tinc cap paper de gestió ni direcció i en les que no hi participo ni amb el meu nom ni amb la meva marca", ha afirmat.

Custo també ha reivindicat que fa més de 30 anys que està al capdavant d'una empresa i que ha col·laborat amb un "ampli nombre de causes socials, moltes d'elles compromeses amb la salvaguarda del medi ambient".

Les associacions ecologistes han reclamat aquest matí que es pari aquest pla urbanístic, que descriuen com "especulació urbanística", i que suposarà la construcció de 104 habitatges i un hotel de 4.000 metres quadrats, cosa que segons ells "tindrà un elevat impacte ambiental i territorial que contravé el desenvolupament sostenible".

D'una altra banda, Custo ha sol·licitat una reunió amb les conselleres de Justícia i d'Empresa i Coneixement, Ester Capella i Àngels Chacón, respectivament, perquè valorin si les protestes s'ajusten a dret i els perjudicis econòmics que podrien suposar per a la marca de roba.

Al conseller de Territori, Damià Calvet, li ha demanat que "condemni de manera ferma i notòria" les accions dels grups ecologistes.