09 de juny de 2019
09.06.2019

JORNADA | CIBERSEGURETAT: PIMES EN RISC


Repte solidari a Figueres per ajudar un orfenat a Uganda

El centre, amb més de tres-cents infants, es troba en una situació econòmica complicada . Una figuerenca ha posat en marxa diferents iniciatives per recollir fons i viatjarà al país

08.06.2019 | 23:59
Els nens de l'escola-orfenat New Life d'Uganda, en una imatge recent.

Més de 8.800 quilòmetres separen Figueres d'Uganda, però la distància no és cap impediment per a la solidaritat. Malgrat que el país centre-africà té una situació estable, el cert és que més d'un terç de la població viu per sota de l'índex de pobresa i els infants en són els principals damnificats.

Davant d'aquest context, ha sorgit a Figueres un «repte solidari» per portar medicaments i material escolar a una escola-orfenat d'Uganda. Es tracta del centre New Life, a la ciutat ugandesa d'Entebbe, situada al sud-est del país i a uns quaranta quilòmetres de la capital Kampala.

L'escola-orfenat amb més de 300 nens i nenes d'entre 8 i 14 anys, passa per una situació complicada després de perdre ajudes de les quals disposava.

Amb el suport de l'associació Love Cambodja de Llançà aprofitant un viatge personal, la figuerenca Sònia Fuentes ha començat a recaptar fons amb accions solidàries per ajudar a pal·liar la situació del centre.

Amb la venda de butlletes benèfiques a una quantitat simbòlica de dos euros la unitat preveu comprar medicaments i material escolar per al centre.

Els participants entraran en tres sortejos i podran aconseguir un dinar, un reportatge fotogràfic o una nit d'hotel. El sorteig es farà en directe el 29 de juny a través de la pàgina d'instagram @we_love_uganda, on es pot conèixer més el projecte.

Llits, sabates, llençons i mantes

L'escola-orfenat necessita llits, sabates, llençols i mantes però també material per al col·legi com ara llibres, llapissos, colors i regles. A més, també necessiten comprar menjar així com sabates i roba.

El repte busca recollir fons per ajudar els nens ugandesos, tant en l'àmbit educatiu com en el sanitari. Al juliol un grup de figuerencs, entre els quals hi ha Sònia Fuentes, viatja fins a Entebbe per conèixer in situ com viuen els nens i nenes i quines són les necessitats concretes del centre. Un cop allà, el grup de voluntaris comprovarà les urgències del centre i en tornar a Figueres continuaran treballant-hi.

També preveu organitzar un sopar benèfic al Xiringuito X d'Empuriabrava aquest estiu per continuar amb la iniciativa solidària i fa una crida a la implicació de la gent. «L'única manera de trencar el cercle de la pobresa és que els nens vagin a l'escola», subratlla Sònia Fuentes. I insisteix que aquells que no ho fan o bé comencen a treballar o bé contrauen matrimoni, en el cas de les nenes.

El col·legi va començar amb 25 nens el 1999 de la mà de Deborah Kaaya i ara són més de dos centenars. La majoria són nens amb problemes i el centre utilitza la música per afrontar les adversitats. Van impulsar el Cor Safari per recollir fons per a l'escola, amb què part dels nens van viatjar a diverses ciutats del món, entre les quals Figueres, i van compartir escenari amb artistes com Alejandro Sanz o Txarango.

Part dels fons que els permeten mantenir-se dempeus provenen dels apadrinaments dels nens i nenes del centre, però són insuficients a l'hora d'afrontar les altes despeses educatives i sanitàries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit