L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, reclama que la posada en marxa de la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra a la Jonquera no "mini" la plantilla de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Figueres. L'alcaldessa s'ha reunit aquest divendres amb el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i amb els representants del cos per abordar els problemes de seguretat a la ciutat. "Tinc una radiografia molt clara, tenim detectats els problemes i treballarem per aconseguir que Figueres sigui més segura", ha dit Sàmper.

El conseller ha promès un "increment d'efectius" amb la nova promoció de Mossos, tot i que no n'ha precisat la xifra: "Hi ha 750 agents que s'han de distribuir a Catalunya i el nord de Girona se'n veurà beneficiat". Segons Lladó, a la reunió el conseller ha concretat que a la Regió Policial de Girona arribaran entre 200 i 250 Mossos.

Això es farà, ha remarcat, posant el focus en la coordinació entre administracions i entre cossos policials però, també, amb més Mossos. Sàmper ha recordat que hi haurà un increment d'efectius amb 750 agents per a tota Catalunya i assegura que tant les comarques gironines com l'Alt Empordà se'n veurà "beneficiat".

Segons Lladó, a la reunió Sàmper ha precisat que a la regió policial arribaran entre 200 i 250 Mossos. A més, l'alcaldessa també situa la posada en marxa de la nova comissaria de la Jonquera -amb una dotació prevista de 60 agents- també contribuirà a abordar la delinqüència a la comarca. Tot i això, també ha reclamat que això no es tradueixi en "minar" la plantilla de l'ABP de Figueres:

"La comissaria de la Jonquera descarregarà moltíssim l'ABP de Figueres però el que no han de fer és minar la comissaria de Figueres perquè al final són els efectius que nosaltres necessitem".