El sindicat SAP-FEPOL critica el sistema de trasllats dels presos amb coronavirus

Reclamen que es modifiqui el protocol per minimitzar riscos i evitar desplaçaments innecessaris

L'entrada a Puig de les Basses, a Figueres.

L'entrada a Puig de les Basses, a Figueres. / ACN

ACN | Figueres

El sindicat autònom de Policia SAP-FEPOL critica el sistema de trasllats dels presos amb coronavirus als mòduls de confinament que s'han habilitat a les presons de Brian i el Puig de les Basses i ho qualifica "d'odissea". El sindicat denuncia que quan es té coneixement que un intern està infectat es trasllada en un d'aquests dos centres penitenciaris, però que qui es fa càrrec del trasllat són efectius de la presó que rebrà el pres. Això implica que en cas que un intern que estigui complint condemna a Quatre Camins sigui positiu, se l'ha d'anar a buscar i portar fins a Figueres en un trajecte d'un mínim d'una hora i trenta minuts.

La "gimcana" per Catalunya, afirmen des del sindicat, continua si la persona infectada empitjora. En aquest cas, se l'ha de traslladar a l'hospital de Figueres i si s'ha d'ingressar, a l'Hospital Penitenciari de Terrassa. "Això suposa un nou viatge d'una hora i trenta minuts més".

Des del sindicat consideren que no s'optimitzen els recursos humans i materials i denuncien que amb el protocol actual "s'està posant en greu risc a les persones membres del cos del Mossos d'Esquadra que fan els trasllats i custòdies".

Per això, insten a la Subdirecció general de Prevenció de Riscos i Salut Laboral del Departament d'Interior que modifiqui el protocol establert i n'elabori un de nou que "a més de minimitzar el risc de contagi, optimitzi els recursos" i "eviti desplaçaments innecessaris".