Alternativa per Llançà es constitueix com a partit municipalista

L'agrupació d'electors ha decidit fer el pas amb l'objectiu de liderar el canvi el 2023 a l'Ajuntament

Claudio Grande a l'acte d'adhesio a Tots x l'Empordà, l'any passat.

Claudio Grande a l'acte d'adhesio a Tots x l'Empordà, l'any passat. / Alternativa per Llançà

Carme Vilà

Carme Vilà

Els membres de l'agrupació d'electors APL creada el 2015 s'han constituït com partit municipalista independent, Alternativa per Llançà (AxL).

Segons han comunicat públicament, "el nostre objectiu no canvia: volem treballar exclusivament per Llançà i liderar el canvi polític que necessita l’Ajuntament el 2023".

Els integrants es defineixen com "un grup independent, sense lligams polítics que ens marquin les directrius a seguir, no volem fer servir l'ajuntament com a trampolí polític en l'àmbit personal personal".

I per aquest motiu els regidors d'AxL "només podran exercir càrrecs públics en l'àmbit municipal de Llançà".

Paral·lelament, han informat que "continuarem formant part de la coalició independent i municipalista TOTS x L’EMPORDÀ, ja que és un bon espai d’intercanvi d’experiències entre candidatures empordaneses també independents totes elles i que respecta la llibertat total d’acció de cada grup que en forma part en el seu respectiu municipi".

Però consideren que a Llançà cal una "alternativa" a les "polítiques continuistes dels últims anys"."Que es dediqui realment només a Llançà i al benestar dels seus ciutadans, a solucionar els problemes reals i no a fer polítiques de cara a la foto i la notícia als diaris, mentre tots plegats patim un poble brut, deixat i amb moltes mancances en la vida quotidiana", diuen.

Des d'APL volen agrair "la feina que fem des de l'oposició a l'Ajuntament de Llançà" i esperen poder governar el 2023.

L'agrupació va obtenir un regidor a les passades eleccions, Claudio Grande, que està al consistori, a l'oposició.

El pacte entre el PSC i Junts els va permetre governar. Francesc Guisset (PSC) ha estat alcalde fins el mes passat que va passar el relleu a Núria Escarpanter (Junts).