Després de dos anys de la seva creació, l’aparcament públic de l’antic camp de futbol del Far de Figueres comença a tenir utilitat. El motiu és que a partir d’aquest mes de març, l’Ajuntament ha decidit deixar de cobrar per aparcar. Ahir es va veure com l’aparcament començava a omplir-se de vehicles. El sistema de pagament s’havia definit com a «tou», les dues primeres hores i la nit eren gratuïtes, i costava un euro la resta del dia.

Però això no va permetre obtenir el resultat desitjat, era un espai infrautilitzat que poques vegades superava la desena de cotxes aparcats, quan es tracta de l’aparcament dissuasiu més gran de la ciutat, amb capacitat per a 380 vehicles i a uns cinc minuts del centre. Aquesta situació, sumada al fet que l’espai costava 50.000 euros l’any a les arques públiques, van ser determinants perquè l’Ajuntament es replantegés el seu ús.

Ahir al matí, dimarts 1 de març, primera jornada de l’aparcament totalment gratuït, es va poder veure més moviment i una quantitat de cotxes aparcats que multiplica la que s’havia vist fins ara.

L’aparcament es va llogar quan governava Marta Felip i l’actual alcaldessa, Agnès Lladó, ha recordat en més d‘una ocasió que s‘hi van oposar perquè consideraven que era una mala inversió.

A banda de la gratuïtat de l’aparcament també s’ha decidit prendre altres mesures per facilitar-ne l’accés als vehicles des de l’avinguda Vilallonga i s’espera destinar-ne una part com a espai per a autocaravanes.