La mel de l’ Albera Ribera Gironell ha estat guardonada amb la medalla de Platí, el màxim guardó, en el concurs internacional de mels London Honey Awards. El 2019 ja havia estat guardonada amb la medalla d’Or.

D’aquest premi en són mereixedores les Abelles de l’Albera de l’explotació Ribera Gironell situada a Vilamaniscle. «Les abelles i l’extraordinària flora de l’Albera, juntament amb la tasca respectuosa dels apicultors han fet possible que aquesta mel estigui entre les més valorades del món.

Els London Honey Awards són un dels concursos internacionals més influents en el món de l’apicultura. Cada any reconeixen la millor mel, productors, apicultors i distribuïdors i fomenten el consum de mel de qualitat.

Els objectius dels London Honey Awards és informar als productors, elaboradors i minoristes de mel, que distribueixen legalment els seus productes estandarditzats, per preservar i millorar la qualitat del producte de la seva marca promovent la mel d’alta qualitat en tots els aspectes de l’espectre del seu ús i consum.

També promoure el coneixement sobre el valor especial i les propietats saludablesi nutricionals de la mel a consumidors nous i joves (escoles), a pastissers professionals, artesans, amb èmfasi a les escoles de gastronomia i art culinari i als restaurants.

Un jurat internacional d’experts analitza les analítiques de les mels i realitza una anàlisi organolèptica «cega» assignant una puntuació en funció de diversos criteris, entre els quals l’aspecte, l’aroma, la textura i la sensació general al paladar. Les mels que aconsegueixen una valoració entre 95,5 i 100 reben el premi més prestigiós, el Platinum Honey Award.