La Festa de la Verema de la DO Empordà es va celebrar ahir a Colera. La celebració va començar amb l’arribada del raïm al passeig Marítim de mans de la companyia Teatralitzat. Després va ser el torn del pregó que va anar càrrec l’historiador Marcel Nadal.

La premsada del nou most és el moment que va acaparar totes les mirades i va comptar amb nens del població que van fer-se seva aquesta tradició.

El president de la DO Empordà, Xavier Albertí, i de l’alcalde de Colera, Lluís Bosch també van fer els seus parlaments i amb aquesta festa es va donar l’inici de la campanya de verema. Que enguany s’ha hagut d’avançar a causa de la sequera i de la calor, però el gruix de la producció es collirà a partir d’ara.

La jornada d’ahir es va completar amb la primera Festa de la Pissarra impulsada pel celler Hugas de Batlle que inclou una fira de vins elaborats amb raïms de sòls de pissarra i una taula rodona sobre aquestes elaboracions. Tot això amenitzat amb l’actuació musical dels empordanesos Trío Calavera.

Durant el mes de setembre, diversos cellers de l’Empordà programen activitats per viure activament la verema.