L’empresa de gelats artesans italians Gelati Dino, amb seu central a Empuriabrava, ha inaugurat una gelateria al centre comercial del port de Doha, la capital de Qatar. Amb aquesta botiga en un país on el consum de gelats és baix obre mercat a Àsia després d'associar-se amb Harvest Internacional Trading.

L'empresa explica que de moment introduiran la gamma de productes i sabors tradicionals de Dino i, més endavant, la previsió és incorporar-ne de nous. En l'àmbit internacional, Gelati Dino, té un establiment a Marràqueix.

El 2022 Gelati Dino ha obert quatre noves gelateries que eleven a trenta-tres els establiments que té principalment a Catalunya i a l’Estat.

La companyia empordanesa ha assenyalat que vol introduir el món dels gelats a Qatar, país que actualment acull el Mundial de futbol.

L’entrada de Gelati Dino a Qatar es va produir a través del contacte amb Nasser Hassan Al-Jaber, president de NAAAS Holding Group, un grup immers en els sectors de l'hostaleria, immobiliari i logístic. Es tracta d'una botiga de cent metres quadrats al centre comercial on treballen sis persones.

Stefano Rosso, director de marca i tercera generació del negoci, ha informat que “es van posar en contacte amb nosaltres per iniciar un projecte d'expansió a Qatar" i constata que per "Gelati Dino és una gran oportunitat i un pas internacional important".

El director de marca ha explicat que "després de conèixer els nostres gelats en una visita a Barcelona i de fer un estudi minuciós del projecte, van mostrar l'interès a què obríssim una gelateria a Qatar". "El seu hòlding es compon de diferents divisions de negoci, una de les quals és la importació d’aliments a través d’Harvest Trading International”, informa.

Rosso afegeix que “el projecte comença a Qatar, però en un futur ens agradaria expandir-nos a la zona del golf aràbic”. El director de marca de Gelati Dino considera que “a Qatar i a la zona del golf, en els últims anys marques de tot el món hi estan entrant per oferir-hi els seus productes". Al país no tenen l’hàbit de consumir gelats i, per tant, "hi ha molt camí per recórrer". Per ara introduiran la gamma de productes i sabors tradicionals de Dino i, més endavant, la previsió és incorporar-ne de nous.

La botiga al centre comercial Gelati Dino

Quarta obertura el 2022

El de Qatar, és el quart punt de venda que Gelati Dino ha obert aquest 2022. Durant el primer semestre va inaugurar noves gelateries a Madrid (al barri de Chamberí), al centre comercial Finestrelles, d’Esplugues de Llobregat (Barcelona) i en el nou glàmping Pola Giverola de Tossa de Mar (Girona). Les quatre noves obertures han generat setze nous llocs de treball.

Gelati Dino té un total de trenta-tres establiments i el seu gruix de botigues s’ubiquen arreu del litoral gironí i a ciutats com Girona i Barcelona i també a Madrid, Torremolinos (Màlaga), Saragossa i Marràqueix (Marroc).

200 treballadors

Gelati Dino Gelati Dino és l’empresa de gelats artesans més gran d’Espanya i compta amb un total de dos-cents treballadors, dividits entre les gelateries i la central d’Empuriabrava.

Produeix 450.000 litres de gelat a l’any. Fabrica 4,5 milions d'unitats de 100 ml. Serveixen, de mitjana, un gelat cada sis segons. Dino distribueix gelats a la restauració i n’ofereixen a mida pels xefs (treballen per restaurants amb estrella Michelin que busquen sabors curiosos i únics). També fabriquen i preparen ingredients i productes semielaborats per vendre a professionals del gelat artesà, són productors de la majoria dels ingredients que utilitzen i comercialitzen tots els productes per fer gelat i creps. L’empresa compra els aliments d’origen i directament al productor, com els fruits secs i els cítrics, que provenen de la regió del Piamonte, Sicília i d’altres zones d’Itàlia. 

La companyia empordanesa va néixer el 1978 quan Dino Pavese va obrir la primera botiga a Empuriabrava. Tres generacions després i quaranta-quatre anys més tard, Gelati Dino Gruppo s’ha convertit en una de les marques de gelat de referència del país.

L’empresa segueix la tradició familiar, i a dia d’avui està dirigida pel gendre de Dino Pavese, Valter Rosso