La Diputació oferirà assessorament a persones en risc de perdre l'habitatge a Figueres

El nou servei s'ha posat en funcionament i permetrà descongestionar l'oficina del Consell Comarcal de l'Alt Empordà

Servei Intermediació Habitatge Figueres.

Servei Intermediació Habitatge Figueres. / Diputació de Girona.

Redacció

La Diputació de Girona ha engegat a FIgueres un nou servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge a Figueres per tal de donar assessorament a persones en risc de perdre l'habitatge.

El servei compta amb la col·laboració de l'Ajuntament. S'ha posat en marxa per tal de donar suport a l'oficina del Consell Comarcal de l'Alt Empordà que fins ara atenia casos de tota la comarca, però la majoria eren de Figueres.

En aquest sentit, han informat que més de la meitat dels casos durant el 2021 (54,61% eren de la ciutat de Figueres (148 dels 271 totals).

Pel diputat d'Habitatge, Quim Ayats, "vivim moments de crisi, de dificultats, i el que hem de fer des de la Diputació de GIrona és ser al costat de la ciutadania i donar resposta a les seves necessitats ampliant serveis".

L'objectiu del servei és oferir atenció especialitzada a persones vulnerables en risc d'exclusió residencial per evitar que perdin el seu habitatge principal.

Deutes en lloguer

Es focalitza en actuacions com ara l'assessorament a persones que tinguin problemes relacionats amb deutes de l'habitatge, la intermediació en casos de deutes en el lloguer o l'acompanyament de les persones afectades.

El nou servei l'ofereixen, de manera conjunta, la Diputació de Girona, que contracta els advocats que presenten el servei, i l'Ajuntmetn de Figueres, que ofereix suport administratiu des de la seva oficina local d'habitatge. A més, compta amb el suport de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i dels col·legis d'advocats de Girona i Figueres.

El servei està ubicat a l'Oficina Local d'Habitatge de Figueres, a l'avinguda Salvador Dalí, 107. Els lletrats atenen la ciutadania de forma presencial cada divendres durant el matí. A partir d'ara, els figuerencs disposaran d'un espai únic en aquest àmbit i sabran on adreçar-se.

El de Figueres és l'onzè servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge a la demarcació de Girona. Prèviament, la diputació també n'ha posat en funcionametn a les oficines comarcals d'habitatge de l'Alt i el Baix Empordà, el Gironès i la SElva i als ajuntament sde BAnyoles -e aquest cas, també actua a la resta del Pla de l'Estany-, Blanes, Lloret de Mar, la Bisbal, Salt i Vidreres. Per tant, es dona cobertura a cinc de les vuit comarques gironines.