Famílies denuncien que el Consell els deu 57.030 € en beques de menjador escolar

Alerten que la situació és «crítica» i afecta escoles de Borrassà, Ordis, Lladó, Avinyonet, l’Armentera, Pau, Biure, Llers, Figueres i l’Escala

Un menjador escolar, en una imatge d’arxiu.  | ANIOL RESCLOSA

Un menjador escolar, en una imatge d’arxiu. | ANIOL RESCLOSA / acn/ddg. figueres

acn/ddg. figueres

Una desena d’Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) i Associacions de Mares i Pares (AMPA) han denunciat que el Consell Comarcal de l’Alt Empordà els deu 57.030,35 euros. Es tracta dels fons en concepte de beques menjador per a les escoles de Borrassà, Ordis, Lladó, Avinyonet de Puigventós, l’Armentera, Pau, Biure, Llers, l’Escala i el Carme Guasch de Figueres.

Les Associacions de Famílies d’aquests centres escolars, que gestionen de forma indirecte el servei de menjador escolar, tenen contractada una empresa per fer el servei.

Segons asseguren, des del mes de setembre, a l’inci del curs escolar, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà no els abona les mensualitat. Per tant, segons han informat públicament el deute s’ha anat acumulant fins a la xifra de més de cinquanta mil euros. «L’empresa ho està suportant amb recursos propis», lamenten en un comunicat les associacions de famílies.

Els afectats asseguren que s’han fet tràmits per resoldre la situació i que «després de moltes gestions amb el consell i de terminis de pagament incomplerts», estan «indignades» per una situació que «posa en perill la subsistència d’una empresa familiar a qui hem confiat l’alimentació» dels seus fills.

Gestió directa del servei

A més, les associacions recorden que van decidir el curs passat sortir del lot de menjadors del Consell Comarcal de l’Alt Empordà-ja per múltiples queixes no resoltes- i gestionar forma directa un servede menjador que consideren «clau per al desenvolupament dels més menuts, com és l’alimentació i el temps de lleure del migdia».

Des de la desena d’Associacions de Famílies d’alumnes, posen de manifest que actualment es troben en una situació «crítica i inexplicable».

En aquest sentit han informat que «des de la Generalitat ens han confirmat que han fet la transferència de diners a l’administració comarcal perquè faci front a aquesta despesa des de fa mesos».

Davant la situació han decidit fer pública la situació en la qual es troben.

El Consell ho està investigant

Fonts del Consell Comarcal de l’Alt Empordà han assegurat que estan requerint informació a les diferents àrees administratives implicades per saber el motiu pel qual no s’han abonat els pagaments a les associacions tot i que fa més d’un mes que estava ordenat.