Restauren les piques baptismals de la Basílica

S’ha actuat a les tapes, que estaven en mal estat, amb una intervenció que ha durat dos mesos

Les peces amb les tapes restaurades.  | AJUNTAMENT DE CASTELLÓ

Les peces amb les tapes restaurades. | AJUNTAMENT DE CASTELLÓ / ddg. castelló d’empúries

ddg

El Bisbat de Girona i El Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, han portat a terme la restauració de les tapes de la pica baptismal de la Basílica de Santa Maria.Els treballs han durat dos mesos aproximadament i tenen cost de 4.500 € que ha assumit la Basílica de Santa Maria amb l’ajut d’una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La intervenció ha consistit en la neteja i reintegració del cuir que es trobava en un estat de degradació important, ha explicat l’Ajuntament. També ha estat necessari fer un tractament de la fusta que presentava una afectació per corcs.

La doble pica baptismal és una de les peces més rellevants de la Basílica de Santa Maria, tallada en un únic bloc de pedra i decorada amb uns arcs cecs de mig punt, que actualment es continua fent servir per als batejos. Data de l’any 1310, segons la descoberta del doctor Josep Maria Gironella, d’un contracte entre el picapedrer Arnau Font i tres clergues de l’església amb l’encàrrec de construir una pica baptismal semblant a la de la Catedral de Girona, amb un recipient gran i un de més petit adjacent. Les tapes de fusta van ser recobertes de cuir de pell de xai l’any 1573.