Denuncien una situació de «col·lapse» i «deixadesa absoluta» als jutjats de Figueres

Els treballadors reclamen més personal i nous jutjats

Vídeo: Els funcionaris dels jutjats de Figueres denuncien una situació de "col·lapse" i reclamen més personal i nous jutjats

ACN

ACN

Els funcionaris dels jutjats de Figueres denuncien una situació de "col·lapse" i reclamen més personal i nous jutjats. Els treballadors, més d'un centenar de gestors, tramitadors i auxilis judicials, han elaborat un informe que han enviat al Ministeri i al Departament de Justícia, al TSJC i al Consell General del Poder Judicial on alerten que estan "al límit" i acusen tant al Govern com a l'Estat de "deixadesa total i absoluta". Alerten que el partit judicial de Figueres té unes circumstàncies que el fan "singular" per la situació fronterera, l'obertura de la presó del Puig de les Basses i la mobilitat constant dels jutges. En aquest sentit, critiquen que fa 14 anys que no es crea cap nou jutjat ni se'ls dota de més personal.

Per això, reclamen dos nous jutjats d'instància i instrucció –amb separació de jurisdiccions-, un nou penal, que el número 7 passi a ser exclusiu de violència sobre la dona i que s'ampliï la plantilla dels jutjats d'instància i instrucció i del registre civil.

TEMES