L'Escala engega tràmits per a la urbanització del sector Emperadors d'Empúries

El cost previst és de 3,6 milions i l'hauran d'assumir els veïns . El projecte va quedar aturat durant la pandèmia i s'ha hagut d'actualitzar

Una imatge d'arxiu del sectors dels Emperadors.

Una imatge d'arxiu del sectors dels Emperadors. / BASILI GIRONES

Redacció

L'Ajuntament de l'Escala ha aprovat inicialment una actualització del projecte per urbanitzar el sectors dels Emperadors, a Empúries. Va quedar aturat durant la pandèmia i és una de les zones pendents d'urbanizar des de fa anys. La inversió és de 3,6 milions d'euros i l'han d'assumir els veïns.

La urbanització del sector dels Emperadors estava previst que tirés endavant fa quatre anys.

"En aquell moment es va decidir posposar aquesta actuació, davant la incertesa econòmica que es va generar a nivell mundial", ha informat l'Ajuntament.

Uns anys després, "l'objectiu és reprendre aquest procediment" i el primer pas ha hagut de ser una actualització del projecte a les condicions actuals de mercat.

L'actuació està previst que suposi una inversió de 3,6 milions d'euros, donat que aquest és un dels sectors més grans pendents d'urbanitzar que té el municipi. El cost del qual es va informar el 2019 era d'uns 2,5 milions.

En tractar-se d'un sector que mai s'ha urbanizat, el cost se n'han de fer càrrec els veïns.

El sector va començar a desenvolupar-se als anys 70 i 80 sense cap planificació. L'Escala compta amb diversos sectors en aquesta situació. Segons un pla aprovat fa uns anys, els Emperadors i El Riuet són dues de les zones prioritàries.

A tocar el Museu d'Empúries

La primera està situada entre les primeres platges d'Empúries, les més properes al centre urbà de l'Escala, i el museu d'Empúries. El conjunt són majoritàriament habitatges unifamiliars. És una de les zones amb nombroses vivendes de lloguer turístic, sobretot a l'estiu, tot i que ha anat creixent el nombre de persones que hi resideixen tot l'any.

Alguns dels carrers estan encara sense asfaltar, i el que ho estan, presenten mal estat: forats o el terreny aixecat per les arrels dels arbres. També s'ha de dotar de serveis.

Un dels carrers del sector dels Emperadors.

Un dels carrers del sector dels Emperadors. / BASILI GIRONES

Canvis als Cossis

El ple també va aprovar provisionalment la modificació del pla parcial SuP V, Els Cossis, que passa a prioritzar els habitatges unifamiliars i redueix el nombre d'habitatges possibles en aquesta zona.