Figueres "respira fires" després que la Junta Electoral l'obligui a retirar una pancarta del balcó

La JE ordena treure «Amnistia i Llibertat» i, en el seu lloc, l'Ajuntament col·loca el tradicional mantó que es penja durant les Fires i Festes de la Santa Creu

El balcó de l'Ajuntament de Figueres.

El balcó de l'Ajuntament de Figueres. / Empordà.info

Empordà.info

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha publicat aquest matí una història al seu compte personal d'Instagram on es veia el balcó consistorial sense la pancarta amb el lema «Amnistia i Llibertat» . En el seu lloc hi llueix el tradicional mantó que es penja durant les Fires i Festes de la Santa Creu que han començar les seves vigílies el pròxim divendres 21. Aquesta publicació anava acompanyada d'un text que hi diu: «Ja es comença a repirar ambient de fires».

La captura de pantalla de la publicació.

La captura de pantalla de la publicació. / Empordà.info

Retiren la pancarta

El canvi al balcó ha arribat després que la Junta Electoral de Zona de Figueres obliga a l’Ajuntament de la ciutat a retirar la pancarta penjada a la façana de l’edifici consistorial, donant la raó a Ciutadans.

La formació taronja va interposar una queixa el passat dia 12 d’abril i la Junta Electoral va comunicar dimecres la seva resolució. «No només ens dona la raó sinó que demana expressament a l’Ajuntament de Figueres que cessi en la realització d’aquest tipus d’accions», ha assegurat l’alcaldable i actual portaveu de la formació liberal, Héctor Amelló.

Demanen neutralitat

En efecte, la Junta Electoral de Zona de Figueres reconeix que la pancarta amb el lema «Amnistia i Llibertat» fa referència a persones les quals, algunes, eren membres de partits polítics i exhibir-la en període electoral atempta a la neutralitat política que ha de presidir els edificis públics. «El que no és de rebut es que ERCPSC i la CUP siguin incapaços de mantenir la neutralitat institucional a l’Ajuntament i aprofitin la façana per penjar simbologia clarament independentista, la façana de l’Ajuntament no és el seu plafó d’anuncis», ha remarcat Amelló.

La pancarta que demanaven que es despengés.

La pancarta que demanaven que es despengés. / Ciutadans