Comença la vaga d'escombraries de Figueres en plenes Fires i Festes de la Santa Creu

Co.Bas diu que té un 100% de seguiment a Ecoserveis i que també la secunda neteja viària de Fisersa

Imatge d'arxiu d'una protesta de treballadors a Figueres

Imatge d'arxiu d'una protesta de treballadors a Figueres / Borja Balsera

ACN

Figueres enceta les Fires i Festes de la Santa Creu amb una nova vaga d'escombraries. La vaga ha començat aquest divendres a les sis del matí i s'allargarà de forma indefinida si no hi ha acord.

Els sindicats convocants, Co.Bas i CCOO, reclamen un conveni "unitari" que englobi tant els treballadors d'Ecoserveis, l'empresa mixta que gestiona les escombraries, com els que van passar a la pública Fisersa, neteja viària i enllumenat. Des d'Ajuntament, però, argumenten que això no es possible perquè es tracta de dues empreses diferents i que, a més, es dona la circumstància que el personal de Fisersa acaba de donar llum verda al seu propi conveni.

El coordinador de política sindical de Co.bas a Catalunya, Jesús Girón, diu que la convocatòria la secunden el 100% dels treballadors d'Ecoserveis i els de neteja viària. Des de Fisersa asseguren que al torn d'aquest matí hi ha acudit un 61% de la plantilla.

Entre els serveis mínims acordats, hi ha la neteja de centres hospitalaris i escoles amb menjador escolar. També els recintes on es fan les Fires i les actuacions musicals així com el seu entorn.

Vaga 'il·legal'

Per la seva banda, des de Fisersa han emès un comunicat on qualifiquen la vaga "d'il·legal" perquè els convocats pertanyen a una altra empresa i afirmen que s'ha realitzat "al marge dels representants legals dels treballadors de Fisersa".

En aquest sentit, afirmen que dilluns passat van firmar el seu propi conveni i que "aquí hi han quedat recollides les condicions més avantatjoses que afectaven els treballadors subrogats". Per això, ja han anunciat que la impugnaran davant del jutjat social.