Llibres, creus, un pilar i focs d’artifici a Figueres

DdG

Figueres ha viscut aquest dimecres la Diada de la Santa Creu, un dels dies grans de les fires de la capital altempordanesa. Entre d’altres, s'ha celebrat l’ofici solemne de Festa Major a Sant Pere de Figueres i s'ha pogut seguir un pilar de quatre caminant de la colla castellera local. 

La plaça Catalunya ha estat un dels centres de més activitat de la jornada gràcies a la Fira del Llibre Vell organitzada pel Casino Menestral. Enguany, el pregó ha anat a càrrec de la presidenta de l’Agrupació Cultural Atenea de l’any 2002 al 2022 i actual Fulla de Plata de la ciutat de Figueres, Anna Maria Velaz.

Així mateix, també s'han pogut visitar les composicions que participen al tradicional concurs de les Creus de Maig. Enguany hi han participat dotze entitats, de les quals s'ha premiat la Coral Polifònica (disseny), l’Associació de Veïns Enric Morera (composició floral, l’Associació de Veïns de l’Horta de l’Hospital (original), l’Associació de Veïns de la Creu de la Mà (tradicional) i l’Associació de Veïns Turó- Nova Estació (daliniana).

La jornada clourà amb un Castell de Focs d’Artifici al Parc de les Aigües.