Detenen dos lladres per robar i intimidar una parella d'edat avançada simulant un fals accident a Castelló

Van reclamar-los prop de 600 euros amb l'estafa del retrovisor i els van ocasionar danys al vehicle

La dona va alertar els Mossos després de veure com s'enduien al marit a treure diners del caixer

Unes manilles

Unes manilles / MOSSOS D'ESQUADRA

E.B.

Els Mossos d’Esquadrahan detingut a Castelló d’Empúries dos homes per cometre un robatori amb intimidació simulant un fals accident.

Els detinguts van fer creure a les víctimes que els hi havien trencat un retrovisor del cotxe -estafa del retrovisor o fals accident- i els hi exigien el pagament de prop de 600 euros.

Els arrestats són dos homes de 32 i 41 anys, que compten amb antecedents policials. Els acusen d’un delicte de robatori amb intimidació i danys.

Els fets van succeir el 25 de juny pels volts de les set de la tarda quan una dona d’edat avançada va avisar a la Policia Local de Castelló d'Empúries perquè amb el seu marit havien estat implicats en un accident de trànsit en sortir de l’aparcament d’un supermercat a Castelló d’Empúries. Des de la Policia local després es va alertar als Mossos.

Quan els Mossos de la comissaria de Roses es van presentar al lloc dels fets, la dona va explicar que dos homes els havien aturat quan circulaven amb el cotxe i els hi havien dit que havien donat un cop al seu vehicle i havien trencat el retrovisor. Seguidament, els dos homes els van preguntar quina companyia d’assegurances tenien i quan els hi van facilitar van respondre que era la mateixa que la seva.

A continuació, un d’ells va fer una trucada telefònica davant seu i una vegada finalitzada els hi van explicar que la companyia havia valorat els danys en 595 euros i els aconsellava, per agilitzar els tràmits, fer el pagament en aquell moment i que posteriorment ja els hi abonarien.

Les víctimes no tenien els diners en efectiu i per aquest motiu els autors van exigir a l’home que els acompanyés fins a un caixer automàtic per retirar els diners. La dona, en veure que s’emportaven al seu marit, es va espantar i va avisar a la policia. Poc després, els autors van tornar amb la víctima i els Mossos van detenir als dos homes per un robatori amb intimidació i danys.

"Intimidat"

El denunciant, segons informen els Mossos, s’havia sentit intimidat tant a l’hora de pujar al vehicle com a l’hora de retirar diners del banc. A més, els detinguts van causar danys al cotxe dels perjudicats per simular la col·lisió que no havia existit. Els arrestats, amb antecedents, van passar l’endemà a disposició del jutge.

L’estafa del retrovisor o també anomenada del fals accident sempre es dona amb un modus operandi similar. Aquests tipus d’enganys s’inicien quan els autors provoquen una topada o simulen un fort cop de forma intencionada contra un vehicle ocupat per una persona d’edat avançada i vulnerable, i l’enganyen, enreden i intimiden perquè els avanci el cost de la reparació, per a la qual poden arribar a demanar 1.600 euros.

A les comarques gironines hi ha hagut diversos casos i s’ha convertit en habitual que n’hi hagi alguna cada any. Per aquest motiu els Mossos han avisat moltes vegades a través de les seves xarxes socials d’aquesta pràctica i recorden que han tornat a produir-se alguns casos.

Davant del nou cas de Castelló recomanen de nou:

  •   Estar alerta i no cedir a pagaments en efectiu a persones desconegudes.
  •  Iniciar els tràmits habituals després d'un accident de trànsit, a través de la companyia asseguradora.
  •  Recordar que davant la insistència o inseguretat de qualsevol fet que pugui estar relacionat cal trucar al telèfon d’emergències 112 i activar els serveis policials.

Fa unes setmanes hi va haver un fet similar a Figueres. En aquest cas, van estafar 700 euros a un conductor fent-li creure que ell havia trencat el retrovisor del cotxe dels presumptes estafadors.