El Festival Poemestiu portarà els recitals i la música a cinc pobles de l'Alt Empordà

L'esdeveniment que arriba a la 13a edició fomenta la poesia actual amb una programació, del 8 de juliol al 4 d'agost, on inclou des de poesia a sopars al celler La Vinyeta

Dani Ruiz-Trillo (a l'esquerra) i Projecte Mau, amb el cartell del festival.

Dani Ruiz-Trillo (a l'esquerra) i Projecte Mau, amb el cartell del festival. / Madamme Mustash

Redacció

El Poemestiu, Festival de Poesia de l’Empordà, creix en la tretzena edició i portarà els poetes actuals a cinc poblacions de la comarca.

S'han programat esdeveniments del 8 de juliol al 4 d'agost, a Darnius, Navata, Mollet de Peralada i s'ha sumat Capmany i Agullana.

Un any més es compta amb la participació del Celler La Vinyeta amb una vetllada amb música, poesia, gastronomia i vins.

El director del festival, Dani Ruiz-Trillo, remarca que "és un festival que fomenta la poesia actual, els poetes actuals". De "poetes i poetesses actuals amb obres seves".

Recitals, concerts de cançó, un primer literari, el Memorial Montserrat Oriol, una exposició, animació poètica per a la mainada, presentacions de llibres i la designació d'un art i un instrument convidats s'integren al festival per fomentar la poesia.

El cartell s'estrenarà el 8 de juliol a Agullana a les deu del vespre amb el concert de Mariona Roca i Mireia Sans amb Una mirada a la Nova Cançó. Hi haurà un recorregut per la nova cançó catalana. Els recitals de poesia seguiran a Capmany el 14 de juliol i a Navata el 28 de juliol.

La programació inclou els Sopars a la Vinyeta. Al celler s'hi podrà escoltar el 15 de juliol al saxofonista Tobias Stein acompanyat de la poetessa Maria José Cegarra. El saxo és l'instrument convidat d'aquesta edició del festival. Al mateix espai el 4 d'agost hi haurà Projecte Mau i s'entregaran els Premis Poemestiu.

Com cada edició es dedica a un poeta i s'hi fa referència. Enguany serà a Lola Casas i es farà un homenatge a Arcadi Royo, mort aquest any, i autor del disseny del cartell de la primera edició del festival el 2011. A Lola Casas se la recordarà a Darnius amb poesia per a la mainada de la mà de La Maleta de Lili.

El primer cartell del festival.

El primer cartell del festival.