Dues germanes de 6 i 9 anys ferides, una d'elles crítica, després d'ofegar-se en una platja de Castelló

Estaven a la platja de Can Comes, que no té vigilància, hi han patit l'ofegament

Una d'elles ha pogut ser recuperada però l'altra, se l'ha evacuat crítica amb l'helicòpter

Una dona de 75 anys avui també s'ha ofegat a Sant Antoni de Calonge i ha resultat ferida de poca gravetat

La platja de Can Comes, en una imatge d'arxiu.

La platja de Can Comes, en una imatge d'arxiu. / JORDI VELASCO

Eva Batlle

Eva Batlle

Dues germanes de 6 i 9 anys han resultat ferides, una d'elles crítica, després d'ofegar-se en una platja de Castelló d'Empúries.

L'avís al 112 s'ha rebut quan passaven 20 minuts de les dues de la tarda a la platja de Can Comes, a ple parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

Per causes que es desconeixen, les dues menors s'han ofegat mentre es banyaven a la zona que hi ha davant d'un càmping de la localitat. Es tracta d'una platja sense vigilància i de difícil accés, però que atrau molts visitants.

Les nenes han pogut ser rescatades de dins de l'aigua i socorristes d'altres zones del voltant han acudit a l'emergència així com el SEM. La Policia Local de Castelló d'Empúries també s'ha mobilitzat pel succés i ha habilitat la zona perquè l'helicòpter del SEM pogués aterrar.

Una de les nenes, la de sis anys. ha pogut ser recuperada quan ha entrat en parada gràcies a les maniobres de reanimació (RCP) i l'altra, de nou en canvi, ha resultat ferida crítica. El SEM ha evacuat aquesta segona menor cap a l'hospital Josep Trueta de Girona amb l'helicòpter medicalitzat mentre que l'altra, en ambulància ferida de poca gravetat. Els sanitaris també han activat el seu equip de psicòlegs per atendre els familiars, tal com han confirmat des de Protecció Civil de la Generalitat. Pel que fa a l'edat de les menors, la primera font oficial l'havia donat errònia.

En el moment dels fets a la resta de platges de Castelló que tenen vigilància hi onejava la bandera verda.

Una dona de 75 anys ofegada a Calonge

D'altra banda, avui també s'ha produït un altre ofegament a les platges de la Costa Brava. Ha tingut lloc cap a un quart d'una a la platja de Sant Antoni de Calonge, segons ha confirmat Proetecció Civil. En el moment dels fets, onejava la bandera groga pel mal estat de la mar. Una dona de 75 anys ha tingut complicacions a dins de l'aigua i ha estat a punt d'ofegar-se. Un cop rescatada, els sanitaris l'han atesa a la sorra. Posteriorment, el SEM l'ha evacuat ferida de poca gravetat a l'hospital comarcal de Palamós amb una de les dues ambulàncies que havia activat. En l'actuació, també hi ha participat la Policia Local de Calonge i Sant Antoni.

Les platges de la Costa Brava aquest estiu ja han hagut de lamentar cinc ofegaments mortals i aquest dissabte, també hi ha hagut el primer en una piscina de Puigcerdà.

Subscriu-te per seguir llegint