El 1935 Hotel & Apartaments de Roses, del Terraza Grup, ha estat premiat com a establiment més sostenible.

És l'únic establiment de Catalunya que ha rebut el guardó en el marc de la campanya ‘Banderes Verdes’ que organitza Ecovidrio.

El premi reconeix l’esforç per dur a terme una gestió i unes pràctiques en sintonia amb l’economia circular i que provoquin el menor impacte possible en el medi ambient.

L'acte d’entrega del guardó es va portar a terme a l'hotem amb la presència de la consellera comarcal de Medi Ambient, Anna Palet; del regidor de Medi Ambient de Roses, Lluís Espada; del director general del Terraza Grup, Miquel Gotanegra; i del gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Ivan Costa.

El guardó s’emmarca en la iniciativa #Movimientobanderasverdes impulsada per Ecovidrio que gestiona el contenidor verd, que enguany arriba a la IV edició, i on han participat 144 ajuntaments i 15.397 establiments hotelers de cinc comunitats autònomes, entre els quals hi ha uns 2.000 a Catalunya.

El director general del grup Terraza Grup, Miquel Gotanegra, posa de manifest que "les polítiques ambiental que vam posar en marxa fa anys, juntament amb la filosofia de màxim respecte pel nostre entorn, ha estat un dels nostres signes d'identitat".

Considera que és el que "ens han portat a rebre aquest reconeixement que ens anima a continuar treballant en aquesta línia i millorar-la cada any" i afegeix que "tenim clar que aquest és el camí a seguir i amb l'ajuda dels nostres clients seguirem reforçant aquest compromís".

El 1935 Hotel & Apartaments compta amb diverses certificacions mediambientals que avalen el seu compromís amb la sostenibilitat. Disposa del certificat ISO 14001; també compta amb l’acreditació ISO 9001. A més, l’establiment està adherit a la Carta Europea de Turisme Sostenible del Cap de Creus.

El 60% de l'energia, amb plaques solars

Pel que fa a l’estalvi d’energia, el 60% de la que consumeix l’establiment és auto generada a través de plaques solars; compta amb sensors que aturen la climatització de les habitacions quan s’obre una porta o una finestra; i disposa de carregadors elèctrics per als cotxes.

Quant a la reducció de consums d’aigua, a l’hotel se substitueixen gradualment les zones de gespa per jardí sec (amb pedres) i fan servir vegetació autòctona i el rec gota a gota. També s’ha substituït el clor de la piscina per aigua salada per reduir els productes químics i s’han instal·lat reductors de cabal a totes les aixetes.

Bicicletes gratuïtes

Per altra banda, l’establiment fomenta la mobilitat sostenible i la descoberta del territori posant de forma gratuïta bicicletes a disposició dels clients durant la seva estada. Al 1935 Hotel & Apartaments, no hi ha cap element que sigui d’un sol ús, a les habitacions hi ha ampolles d’aigua de vidre. I pel que fa a la gestió dels residus, separen selectivament tots els que generen.

També aposta pels productes de proximitat en els àpats per reduir la petjada de carboni en el transport.

La consellera comarcal de Medi Ambient, Anna Palet, ha explicat que "es del Consell Comarcal mantenim una aposta ferma per la recollida selectiva i el desenvolupament sostenible" i que "per aquest motiu és important que seguim fomentant el reconeixement als establiments com el 1935 Hotel & Apartaments, compromesos amb el medi ambient i la preservació del nostre entorn”.

I Lluís Espada per las seva banda, ha afirmat que “des de l’ajuntament valorem molt positivament l’esforç de l’establiment per millorar dia a dia en l’àmbit de la sostenibilitat perquè estem convençuts que aquest és el camí”.

Empresa familiar des de 1935

El 1935 Hotel & Apartaments, que disposa de 20 places hoteleres i 14 places d’apartaments, forma part del Terraza Grup de Roses, empresa familiar creada el 1935, que també compta amb l’Hotel Terraza (85 habitacions), el càmping Salatà, i Apartaments Terraza, amb apartaments a Figueres i a Roses. El grup té un centenar de treballadors i disposa en total d’unes 1.200 places d’allotjament.