Els veïns d'Espolla porten més d'una setmana sense servei de Telefònica arran d'una avaria per un robatori de coure

L'alcalde, Josep Lagresa, recorda que molts afectats són usuaris del servei de teleassistència

Una de les torres afectades per l'avaria a l'Espolla

Una de les torres afectades per l'avaria a l'Espolla / Ajuntament de l'Espolla

ACN

Els veïns d'Espolla fa més d'una setmana que no tenen servei de Telefònica a casa seva. El motiu és un robatori de coure que es va produire el passat 24 de setembre i que va provocar una avaria en una de les línies del poble. Tot plegat ha deixat els veïns que tenen contractada la companyia sense servei de telèfon des de fa vuit dies, sense cap altra explicació que una notificació on diu que estan treballant per arreglar la incidència. Des de l'Ajuntament carreguen contra Telefònica i recorden que, a banda de les persones que no disposen de telèfon a les seves cases i als negocis, també hi ha almenys una desena d'usuaris del servei de teleassistència que funciona per aquesta línia.

El consistori també lamenta "la precarietat d'aquest servei imprescindible" i denuncia els "incompliments" de la companyia de telefonia. A més, deixen clar que es posen a disposició dels veïns per ajudar-los en futurs tràmits per poder reclamar a Telefònica pels dies que porten sense telèfon.

L'alcalde del municipi, Carles Lagresa, diu que no saben amb exactitud el nombre d'afectats perquè hi ha gent que, o bé no té la línia amb aquesta companyia o bé té la de telèfon però no l'internet. Malgrat això, recorda que el poble té uns 400 habitants i molta gent gran