Figueres estrena tres hidronetejadores amb grups d'alta pressió per millorar la neteja

La nova maquinària permetrà arribar a àrees on ara no es podia facilitant la tasca a voreres, contenidors i mobiliari urbà

La nova maquinària adquirida per Fisersa.

La nova maquinària adquirida per Fisersa. / Ajuntament de Figueres

Redacció

Figueres ha estrenat noves màquines hidronetejadores que l'empresa municipal Fisersa ha adquirit per a la neteja viària de la ciutat.

La novetat més important és que els tres vehicles van equipats amb un Grup d’Alta Pressió que permet treballar amb aigua calenta i aconseguir resultats molt superiors als habituals. Amb el nou equipament es podrà accedir a totes aquelles àrees on no arriben les balejadores, facilitant la neteja a àrees de contenidors, voreres i mobiliari urbà.

800 litres de dipòsit

L’equip hidronetejadora s’acciona mitjançant la presa de força del mateix vehicle i compta amb una bomba d’alta pressió i caldera que permeten treballar fins a 210 bars de pressió i a 90° de temperatura. Cada hidronetejadora porta un carret autoretràctil amb una mànega de 25 metres i el dipòsit d’aigua té una capacitat per a 800 litres. 

El cost d’aquests tres nous vehicles, amb IVA inclòs, ha estat de 144.462 euros.

Fisersa recorda que la neteja viària a Figueres es fa amb aigua no potable procedent d’un sistema de captació d’aigües freàtiques.  

La nova maquinària adquirida per Fisersa.

La nova maquinària adquirida per Fisersa. / Ajuntament de Figueres