Figueres estudiarà l’impacte social i econòmic en la salut

L’acord es consolida a través de l’ajuntament i l’Institut de Recerca Glòria Compte de Salut Empordà

Pere Plaja i Ion Cortada durant l’acord.

Pere Plaja i Ion Cortada durant l’acord. / FSE

DdG

L’Institut de Recerca Glòria Compte de la Fundació Salut Empordà (FSE) ha arribat a un acord de col·laboració amb l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres per tal d’estudiar l’impacte socioeconòmic en la salut dels ciutadans de Figueres. L’estudi se centra a analitzar l’impacte dels determinants socials de la salut segons els diferents barris de la ciutat. 

Aquest acord es consolida després de diferents projectes de col·laboració entre la FSE i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres i s’ha materialitzat amb la incorporació parcial d’un professional de Promoció Econòmica, Ion Cortada, a l’equip de l’Institut.

L’Institut de Recerca Glòria Compte genera i treballa anualment informació i dades sobre aspectes socials, demogràfics, econòmics i mediambientals de la comarca de l’Alt Empordà que influeixen en la salut de les persones.

10.000 euros per a Pediatria

Per altra banda, el projecte per millorar les instal·lacions de Pediatria de l’hospital de Figueres ha rebut una aportació de 10.000 euros de la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, després de la signatura d’un acord de col·laboració entre Sergi Iglesia, director gerent de la Fundació Salut Empordà, i Ferran Llach, director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Girona. Aquests 10.000 euros se sumen als 18.285 que ja porta recaptada aquesta campanya de captació de fons.