Detingut un conductor a Empuriabrava que es va negar a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia

Els Mossos van aturar el vehicle al nucli de Castelló i la Policia Local li va intentar fer el test però l'home no va col·laborar

Un agent de la Policia de Castelló amb un test d'alcoholèmia

Un agent de la Policia de Castelló amb un test d'alcoholèmia / Policia Local de Castelló d'Empúries

E.B.

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Roses van aturar aquest dissabte a la nit un conductor que anava molt begut conduint un cotxe per Empuriabrava.

En veure el seu estat i en ser via urbana, van avisar la Policia Local per practicar-li la prova d'alcoholèmia. En la primera prova d'indicis va donar un positiu penal molt alt, però en la segona que ho havia de confirmar, el conductor, però no va col·laborar amb la policia i malgrat diversos intents, es va negar a fer la prova. Com que es va negar a col·laborar amb els agents i, com que no tenia domicili conegut, la Policia Local el va acabar detenint al conductor d'uns 50 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per negativa a sotmetre's a efectuar prova d'alcoholèmia.

Des de la Policia Local es recorda que el Codi Penal estableix que si una persona es nega a les proves per a la comprovació de les taxes d'alcoholèmia i la presència de les drogues tòxiques, estupefaents i substàncies psicotròpiques (...), serà castigat amb penes de presó de sis mesos a un any i privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors per temps superior a un i fins a quatre anys.