Detecten deficiències en l'estat dels cavalls de l'alcalde de Cistella arran d'una denúncia per un possible cas de maltractament animal

Els Agents Rurals van rebre una alerta anònima "per por de represàlies" on s'acusava Enric Gironella de tenir èquids en estat de "desnutrició i abandonament"

El batlle diu que les acusacions són falses i afirma que l'origen de la denúncia són "temes polítics"

Redacció

Els Agents Rurals han detectat algunes deficiències en l'estat i els documents de dos cavalls de l'alcalde de Cistella, Enric Gironella. Ho ha avançat el diari El Punt Avui. 

Després de rebre una denúncia anònima sobre un possible cas de maltractament animal en una finca al terme de Cistella, els agents van fer una inspecció en la qual es van detectar "algunes deficiències" en l'estat i els documents de dues egües, concretament. Els Agents Rurals van informar ràpidament al propietari dels animals, l'alcalde de Cistella, de les irregularitats detectades. Alhora, van anunciar que de forma immediata s’informaria del cas als serveis veterinaris oficials del Departament d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural (DAAC).

Denúncia anònima

Una denúncia feta anònimament "per por de represàlies" ha estat el detonant de la investigació. Segons informa el rotatiu, el document parlava de "cavalls abandonats amb símptomes evidents de desnutrició i abandonament".

Tanmateix, Enric Gironella diu que les acusacions són falses. En declaracions al diari, l’alcalde de Cistella afirma que l'origen de la denúncia són "temes polítics" i que els cavalls es troben en bones condicions i que “no hi ha símptomes de maltractament”. "Soc una persona a qui agraden els animals, no hi ha cap mena de maltractament ni ho faria mai", diu Gironella.

Alhora, remarca que lamenta aquesta denúncia "perquè el maltractament animal és una cosa molt forta que no toca, no és veritat". Malgrat tot, Gironella descarta dur a terme accions contra el cas perquè considera que es tracta d'una "rabiola de nens petits" i prefereix "deixar passar el tema i que s'acabi aquí".