Cavalcada de Reis a Figueres: horari i recorregut

Es retransmetrà en directe i es podrà seguir a través de pantalles gegants

Ses Majestats tornaran aquest any a rebre els figuerencs des del balcó de l'Ajuntament

La cavalcada de Reis de Figueres, en una passada edició.

La cavalcada de Reis de Figueres, en una passada edició. / DdG

Redacció

La cavalcada de Reis de Figueres comptarà amb vuit carrosses i tres-cents figurants. Ses Majestats repartiran un miler de caramels. La nit de Reis es podrà seguir en directe i a través de pantalles gegants.

Aquest any es recupera l’arribada dels Reis Mags a la plaça de l’Ajuntament, on rebran la clau de la ciutat i es dirigiran a totes les nenes i nens de la ciutat des del balcó de l’Ajuntament. Començarà a les set de la tarda i el recorregut serà l’habitual: carrer Borrassà, Creu de la mà, carrer Nou, Plaça Ernest Vila, carrer Castelló, Plaça del Gra, carrer Rutlla, carrer Blanc, carrer Caamaño, Rambla. Els Reis baixaran de les carrosses a la part alta de la Rambla i faran l’últim tram de recorregut a peu, encapsulats, passant pel mig de la Rambla i enfilant el carrer Girona fins a la plaça de l’Ajuntament. Cada any, una entitat social i les seves famílies podran gaudir de la recepció de ses Majestats a la casa consistorial. Aquest any serà l’associació TEA Alt Empordà.

Una altra de les novetats és que els caramels tornen a la gran cavalcada. Se’n repartiran un total de 1.000 quilos. Són caramels sense gluten, que no es tiraran, sinó que els patges els donaran a la dels més menuts.

Recorregut de la Cavalcada a Figueres

Recorregut de la Cavalcada a Figueres / DdG

A més a més, hi haurà dues pantalles gegants a la Rambla i una a la plaça de l’Ajuntament per seguir la cavalcada, que també qui ho vulgui, podrà seguir en línia des de casa a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Figueres. Aquestes pantalles en directe permetran també explicar el desenvolupament de la cavalcada: els símbols, les carrosses, si hi ha alguna incidència...

Per altra banda, hi haurà una grada adaptada per a persones amb diversitat funcional a la Rambla i una zona de baixa intensitat sensorial a la plaça del Gra.

A la cavalcada hi col·laboren diverses associacions locals, companyies professionals i persones voluntàries que sumaran els tres-cents figurants.

Els dies previs a la cavalcada, els dies 2 i 3 de gener, els nens i nenes de Figueres podran lliurar les seves cartes al campament Reial de la Plaça de Sant Pere, a partir de les 6 de la tarda.

Escola de patges

Una altra de les novetats d’enguany relacionades amb la cavalcada és l’Escola de Patges, un casal artístic adreçat a nois i noies entre 12 i 15 anys amb inquietuds artístiques que tindrà lloc del 2 al 5 de gener i que culminarà amb la participació en la cavalcada.

El dia 5 hi haurà el tradicional concurs de fanalets, que aquest any se li dona un impuls amb la introducció de més premis. Aquest concurs es va iniciar l’any 1921.