L'Alt Empordà registra un terratrèmol de magnitud 1,5

Ha estat lleugerament percebut en algunes poblacions costaneres

L'epicentre del terratrèmol.

L'epicentre del terratrèmol.

Empordà.info

La costa de l’Alt Empordà ha registrat un terratrèmol de magnitud 1,5 aquest dijous 4 de gener a les 12.20 hores, segons dades de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

El terratrèmol ha estat lleugerament percebut, a priori sense danys, a algunes poblacions costaneres. Segons l'Instituto Geográfico Nacional del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, l'epicentre hauria estat a les profunditats marines de la zona de l'Escala.

Així mateix, l'ICGC especifica que la latitud ha estat de 42.161 N, la longitud de 3.180 E, i la profunditat (en quilòmetres) d'0.1.

Què cal fer en cas de grans terratrèmols

És molt important que estigueu preparats per afrontar les emergències: cal que tingueu a casa preparat un equip d'emergències i un pla d'emergència familiar. Cal reaccionar de manera adequada davant un sisme i mantenir la calma són elements clau per reduir els riscos. Preneu consciència del risc i extremeu les mesures d’autoprotecció. Escolteu la ràdio i la televisió, consulteu els webs d’informació sísmica i seguiu les instruccions d'X (Twitter) de Protecció Civil i si us cal ajut truqueu al 112 i seguiu les indicacions de les autoritats.