L’Escala negocia convertir en un mirador l’espai de l’antiga piscina de l’Hotel Voramar

L’Ajuntament espera poder portar a terme el projecte al mateix temps que la reforma d’un nou tram del litoral, el passeig Lluís Albert previst per a la tardor, amb un cost 1,9 milions

L’alcalde diu que renaturalitzar és impossible perquè es desprotegiria el mur

L’antiga piscina de l’hotel Voramar que es vol convertir en un mirador.

L’antiga piscina de l’hotel Voramar que es vol convertir en un mirador. / Basili Gironès

Carme Vilà

Carme Vilà

L’Ajuntament de l’Escala espera portar a terme la reforma del passeig Lluís Albert al mateix temps que la de l’espai que ocupa l’antiga piscina de l’Hotel Voramar. Des de fa temps es mantenen converses amb Costes que hauria de donar el vistiplau a la proposta que es planteja. Es tractaria que fos un espai públic, un mirador on també es podrien fer actes com espectacles. L’espai havia format part de l’hotel amb piscina i una discoteca. 

L’alcalde, Josep Bofill, ha explicat que continuen les converses amb Costes perquè l’espai davant de mar es converteixi en un mirador que serveixi d’escullera de protecció d’aquella zona i al mateix temps de passeig. Bofill explica que inicialment des de Costes plantejaven «renaturalitzar, però és impossible, si es treu allò seria un perill per al propi mur del passeig» pels temporals. 

Bofill explica que tenen un avantprojecte que planteja poder accedir més a prop de mar amb un tipus de plaça mirador. El projecte es pot fer independentment de les obres de reforma del passeig, però la idea és que pugui transformar al mateix temps que ho fa el passeig Lluís Albert. Es tracta de la reforma pendent en la qual s’invertirà 1,9 milions d’euros i que està prevista que comenci passat l’estiu, de cares a l’octubre. 

L’Escala va recuperar fa un parell d’anys l’espai que havia ocupat l’antiga piscina de l’Hotel Voramar, a peu del mar, i d’aigua salada. La llicència per a ús privatiu de l’espai marítim terrestre va caducar el 2018. Havia estat inaugurat durant la revetlla de Sant Joan de 1960. Formava part dels equipaments de l’hotel i al costat a la part inferior del carrer i el passeig, hi havia la discoteca Aquarius. A l’espai s’hi podia accedir, indepentment de l’hotel. L’aigua amb la qual s’omplia era del mar. Els propietaris van intentar renovar la llicència, però Costes va informar desfavorablement. L’hotel actualment el gestionen uns nous propietaris després que tanqués i canviés de mans.

L’Ajuntament va fer els tràmits perquè passés a ser d’ús públic. Costes era partidari de naturalitzar l’espai, mentre els governs municipals han defensat mantenir-lo com a espai d’ús públic. 

Pel que fa a la reforma del passeig, l’objectiu principal és donar continuïtat a la millora del front marítim del nucli antic. Primer es va actuar a la Platja i posteriorment al tram del Port d’en Perris. El nou tram es pavimentarà a un sol nivell tot el vial donant prioritat als vianants. L’alcalde explica que la intenció és regular la circulació depenent de l’hora del dia,o de l’època. El projecte plantejava una vintena de places d’aparcament de rotació ràpida i una zona de càrrega i descàrrega. També millorarà la imatge mantenint els tamarius davant de mar i situant-ne a l’altra banda. 

Subscriu-te per seguir llegint