Capmany dona 1.000 euros per a millorar pediatria de l’hospital de Figueres

Aquest és el tercer any que el consistori aporta una partida econòmica a la Fundació Salut Empordà per finançar un projecte de l’àrea maternoinfantil i pediàtrica

El gerent de la FSE Sergi Iglesia, amb Joan Fuentes i Margarita Canta a la planta de pediatria.

El gerent de la FSE Sergi Iglesia, amb Joan Fuentes i Margarita Canta a la planta de pediatria. / FSE

DdG

L’Ajuntament de Capmany ha fet efectiva una donació de 1.000 euros a la Fundació Salut Empordà (FSE) que es destinarà a la campanya de captació de fons per a la millora de les instal·lacions de pediatria de l’hospital de Figueres. En concret, aquests diners s’han invertit en l’adquisició d’una taula interactiva tàctil infantil, que s’instal·larà a la sala d’espera pediàtrica de consultes externes. La campanya ja porta recaptats 40.017 euros. Està previst que els treballs d’adequació dels espais pediàtrics comencin en les properes setmanes i, en un primer moment, s’actuarà a la sala d’espera de Consultes Externes. 

En una segona fase, s’abordarà la sala de jocs de la planta de pediatria i, més endavant, serà el torn de fer millores a les cinc habitacions del centre.

Aquest és el tercer any que l’Ajuntament de Capmany dona suport econòmic a la FSE amb un objectiu concret: el 2020, va aportar 1.000 euros per a la compra d’un ninot de simulació perquè el Servei de Pediatria i Neonatologia pogués perfeccionar les maniobres de reanimació cardiopulmonar i altres tècniques d’emergència, i el 2022 la quantitat també va ser de 1.000 euros, que es van utilitzar en la compra d’unes ulleres de Realitat Virtual (RV) per a la planta Maternoinfantil de l’Hospital, una eina tecnològica que es fa servir quan s’han de fer certes proves o exploracions als infants que estan ingressats al servei de Pediatria.