Mor el conductor d'una furgoneta en un xoc amb un camió a l'N-II a Agullana

És el primer accident mortal de l'any a les carreteres de Girona

Senyalització d'un accident de trànsit, foto d'arxiu

Senyalització d'un accident de trànsit, foto d'arxiu / Mossos

Eva Batlle

Eva Batlle

El conductor d’una furgoneta va morir aquest dimecres a la nit en un accident de trànsit a l’N-II al seu pas per Agullana. La víctima és un ciutadà francès de 59 anys.

El sinistre viari es va produir cap a les onze de la nit a l'altura del quilòmetre 771,5 de l’N-II i en sentit Girona.

Arran dels fets es van desplaçar a la zona sis patrulles dels Mossos d’Esquadra, cinc dotacions dels Bombers i dues ambulàncies del SEM.

Els Mossos de Trànsit estan investigant les causes del xoc mortal entre la furgoneta i el camió. La víctima era l'únic ocupant de la furgoneta.

El xoc entre ambdós vehicles es va produir per fregament i arran de la col·lisió, la furgoneta va acabar a sota del camió.

Aquest accident de trànsit va obligar a tallar la carretera N-II.

Primer mort de l'any

Aquest és el primer accident de trànsit mortal de l'any a les carreteres gironines. A tot Catalunya amb aquesta víctima són 9 les persones mortes en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana, segons les dades provisionals del Servei Català de Trànsit (SCT).

L'any 2023 es va tancar amb 28 morts en 25 accidents de trànsit. L'Alt Empordà precisament, lloc on hi ha hagut el primer sinistre mortal de l'any, va ser la comarca que va acumular més morts (13).

Un tràgic sinistre viari l'últim dia de l'any a Palau-saverdera va fer pujar el nombre de víctimes a Girona i en aquesta comarca. En una sortida de via van morir dos menors d'edat que tenien 16 anys i el conductor major d'edat -48 anys- que era el pare d'un dels adolescents.