L'accident de Palau-saverdera situa l'Alt Empordà com la comarca amb més morts en sinistres viaris del 2023

Durant tot l'any s'han produït 25 sinistres mortals a la província de Girona amb el resultat de 28 finats

Els motoristes són el col·lectiu vulnerable que ha acumulat més baixes, 13

Eva Batlle

Eva Batlle

L'accident de trànsit de Palau-saverdera amb tres víctimes mortals registrat aquest diumenge ha fet situar l'Alt Empordà com la comarca gironina amb més morts del 2023.

Un sinistre viari que ha deixat tres morts, dos d'ells menors d'edat. Uns joves de 16 anys vinculats al juvenil de clubs de futbol de la zona, el Roses i el Peralada. D'altra banda, el pare d'un d'ells treballava en una nàutica de Roses i també patrocinava el Peralada.

La comarca de l'Alt Empordà lidera, per tant, el nombre de morts amb 13 persones finades en total. La segueix la comarca de la Selva, amb set.

Durant tot l'any s'han produït 25 sinistres mortals a la província amb el resultat de 28 víctimes mortals. Una xifra que dista de la de l'any passat que va tancar-se amb 34 persones difuntes arran d'un accident de trànsit. Això representa un 17,5% menys de víctimes mortals. En canvi, és una persona més que en prepandèmia, ja que el 20219 va tancar amb 29 persones que van perdre la vida a les carreteres de Girona. Les vies que han registrat més morts són l’N-II i l’AP-7, amb 5 víctimes.

Col·lectiu negre: motoristes

Per col·lectius cal destacar que els dels motoristes són el vulnerable que ha acumulat més baixes, 13 en tot l'any. A tot Catalunya s'ha hagut de lamentar la mort de 53 motoristes durant to el 2023 i d'aquests, més d'un quart, han perdut la vida en carreteres de Girona, segons les dades recopilades per Diari de Girona. Durant aquest 2023 també han perdut la vida dos ciclistes i un vianant a la xarxa interurbana de Girona.

A les tres víctimes mortals del tràgic accident de Palau-saverdera el 2023 ha tancat amb 152 morts de sinistre viari el 2023 a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Respecte al 2019, això representa una reducció del 13% de les víctimes mortals a les carreteres catalanes, ja que es van registrar 175 morts.

Pel que fa al conjunt de col·lectius vulnerables, motoristes, vianants i ciclistes sumen quasi la meitat de víctimes mortals (46,3%) a les carreteres catalanes. Aquest 2023, han mort 53 motoristes, 12 vianants i quatre ciclistes.

L’AP-7, amb 15 morts, és la carretera que acumula més sinistres mortals aquest 2023, tot i que es consolida la reducció de les víctimes mortals d’aquesta via respecte a l’any passat, un 37,5% menys, quan hi va haver 24 morts. La xifra de morts d’enguany és la mateixa que la del 2019, abans de l’alliberament dels peatges. La resta de vies amb més sinistralitat es distribueix en les següents carreteres: A-2 (8 morts), N-II (7 morts), N-340 (6 morts) i C-32, C-37 i C-55 (5 morts en cadascuna).

Subscriu-te per seguir llegint