Tallada l'autopista a la Jonquera per la protesta dels agricultors francesos

Els Mossos desvien tots els vehicles per la sortida de Figueres nord per la mobilització

Eva Batlle

Eva Batlle

Les mobilitzacions dels agricultors francesos tenen efectes en la mobilitat a les comarques de Girona. L'anunciat "divendres negre" bloqueja el trànsit a la frontera, concretament a l'autopista.

Està tallada l'A9 al costat francès -al peatge del Voló- i això impedeix que qualsevol vehicle pugui anar cap a França des de la frontera per l'autopista. Arran dels fets s'han generat cues a la zona.

Vídeo | Tallada l'autopista a la Jonquera per la protesta dels agricultors francesos

SCT

Des del Servei Català de Trànsit informen que des dos quarts de dotze del migdia ja es desvien tots els vehicles que van en sentit nord per la sortida de Figueres nord (sortida 3) per la mobilització.

S'espera un dia complicat fins que la mobilització s'aturi i des de Trànsit es recomana els vehicles que van cap a França que agafin vies alternatives o bé s'aturin. Depenent de l'evolució de la mobilitat es prendran noves mesures per esponjar el pas de vehicles.

Quan ha començat la mobilització a primera hora del matí, els agricultors francesos permetien passa tots els vehicles amb l'excepció dels camions. Però ara ja està totalment bloquejat el pas.

Els manifestats permenten els vehicles atrapats a la zona del peatge del Voló i que anaven cap a França girar i poder retornar cap a les comarques de Girona.