Quatre mil persones desfilaran al carnaval de Roses

Fins a 58 colles s'han inscrit per a participar a les desfilades que començaran divendres amb la tradicional rua nocturna

El carnaval de Roses, en una imatge d'arxiu.

El carnaval de Roses, en una imatge d'arxiu. / DdG

Redacció

Quatre mil persones desfilaran a les passades del Carnaval de Roses que començarà dijous amb els primers actes i s'allargarà tot el cap de setmana. Un dels actes més multitudinaris és la rua nocturna de divendres. El carnaval rosinc rep cada any visitants d'arreu de Catalunya i el sud de França.

Fins al dia d'avui hi ha 3.984 persones inscrites, ha informat l'Ajuntament, i es preveu que acabarà superant les quatre mil persones pels grups que se sumen sense haver realitzat inscripció prèvia.

58 colles són les inscrites per desfilar durant les passades del Carnaval que tindran lloc divendres, 9 de febrer (passada de nit, a les 21 h), dissabte 10 (desfilada de tarda, a les 16 h) i diumenge 11 (passada de migdia, a les 12 h).

Els actes començaran dijous a les 22 h, des de la plaça de Catalunya fins a la plaça de Frederic Rahola Cercavila amb la benvinguda de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, a càrrec de la banda de percussió d’Ociart. A les 22.30 h, a l’envelat de la plaça de Frederic Rahola hi haurà l'arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, el ball amb el grup de versions l’Orquestra Mitjanit i el dijous Kuit amb la Joventut Rosinka.

Les populars passades concentren el protagonisme més gran i expectació per l’espectacularitat de disfresses i carrosses en què rosincs i rosinques treballen durant mesos.

Balls, concerts i DJ's

La programació preparada pel Departament de Festes de l’Ajuntament de Roses, inclou a més balls, concerts i sessions de DJ’s, per fer ballar i gaudir de la festa a tots els públics, a més de la multitudinària arrossada de dilluns i la celebració de tradicions, que a Roses continuen ben vives, com el seguici mortuori del difunt Rei Carnestoltes, l’enterrament de la sardina i la posterior purificació pel foc amb un espectacle pirotècnic.

Ajuntament, colles i establiments, ultimen aquests dies els preparatius per a la celebració per acollir els milers de visitants que, edició rere edició, acudeixen al Carnaval de Roses provinents de tot Catalunya i sud de França.

Una imatge d'arxiu del Carnaval de Roses.

Una imatge d'arxiu del Carnaval de Roses. / DdG