Figueres prepara les Fires de la Santa Creu amb una cinquantenta d'entitats

L'Agrupament Escolta i Guia Sant Pere mostra el malestar perquè consideren que no se'ls deixa decidir

La reunió amb les entitats.

La reunió amb les entitats. / Ajuntament de Figueres

Redacció

L'Ajuntament de Figueres prepara les Fires i Festes de la Santa Creu amb una cinquantenta d'entitats.

El govern les va convocar dijous al vespre a una reunió participativa a l'Auditori de Caputxins.

Hi van assistir tècnis, regidors i l'alcalde, Jordi Masquef.

L'Agrupament Escolta i Guia Sant Pere de Figueres, però, va emetre un comunicat aquesta setmana manifestant el malestar per actituds del govern.

Manifesten que sempre han participat a les fires, però que en els darrers mesos s'han trobat "amb un seguit de situacions incòmodes". "Actituds desconcertants, menyspreats i vexatòries", diuen per part de representants municipals a les reunionsn a les quals han assistit.Exposen que les entitats teòricament tenien poder de decisió i van proposar canvis per a millorar el funcionament de les fires i les barraques, les respostes van ser impròpies i l'entitat diu que no ho volen tolerar. Esmenten el model de barraques amb canvis predeterminats i sense poder negociar res. També manifesten les dificultats per assistir a reunions sempre entre setmana per temes laborals o d'estudis.

Del 26 d'abril al 5 de maig

Les Fires i Festes de la Santa Creu se celebraran del 26 d'abril al 5 de maig. El govern manté que esperen la participació de totes les entitats.

“Volem una Santa Creu amb més implicació de les entitats i de la ciutadania, per recuperar les tradicions, l’orgull de ciutat i el sentiment de pertinença, però alhora, també volem donar un nou impuls a la nostra festa major”, ha manifestat l'alcalde.

La programació està previst donar-la a conèixer el 15 d'abril. La voluntat d'incloure totes les entitats pretén unes fires més participatives i transversals, fomentant el treball conjunt i la implicació del teixit associatiu de la ciutat.