La Ruta de les Tapes i del vi de la DO Empordà de Roses oferirà 81 propostes

Els establiments participants oferiran les creacions culinàries acompanyades de vi o aigua per 3,5 euros

Presentació Ruta Tapes 2024.

Presentació Ruta Tapes 2024. / Ajuntament de roses

Redacció

La Ruta de les Tapes i del vi de la DO Empordà de Roses arrancarà el 8 de març i fins al 17 amb 81 propostes dels establiments adherits.

Les creacions culinàries s'han donat a conèixer avui en un acte al Teatre Municipal. Tapes d'arrels tradicionals adaptades als nous temps o propostes més innovadores. És el que es trobarà el visitant amb receptes de peix i marisc, arrossos, pastes, carns, elaboracions sense gluten, plats vegetarians o cuina de fusió, entre altres. També hi haurà propostes dolces per finalitzar els àpats.

Es maridarà amb vins, garnatxes, moscatells i escumosos dels cellers de la DO Empordà.

Les degustacions es venen a 3,5 euros i inclou la tapa i un "zurito" de vi o aigua.

Per conèixer la ruta, s'ha editat una guia en paper que es pot trobar a l'Oficina de Turisme amb la llista dels establiments, adreces, descripció de les tapes i vins que s'hi serveixen.

L'Àrea de Promoció Econòmica també aposta per les noves tecnologies i la sostenibilitat i posa a disposició una aplicació al mòbil de la Ruta amb tota la informació i fotografies de les tapes.

L'aplicació compta, a més, amb la geolocalització per visionar a la pantalla els establiments que es troben propers al punt on es troba la persona, la distància amb un bar o restaurant concret i com arribar-hi, o si els establiments es troben en el moment de la consulta oberta, tancats, o a menys de mitja hora del tancament. Assenyalar les tapes favorites, quines s’han degustat ja i quines estan pendents o participar en el concurs de la Ruta, són altres utilitats que permet l’aplicació. 

Premis a la millora tapa

La Ruta, com en edicions anteriors, compta amb premis a la millor tapa i al públic assistent. Per optar als premis cal realitzar nou degustacions de tapes diferents i votar la tapa favorita. Entre tots els participants, se sortejaran cinc premis consistents en talonaris nominals per gaudir de totes les tapes de l'edició de l'any vinent de la Ruta gratuïtament. El sorteig tindrà lloc el 4 d'abril a l'Aula Gastronòmica de Roses.

Els establiments participants també opten al premi a la "Millor tapa de la Ruta 2024". A més de la guanyadora per votació popular, un jurat professional votarà també la seva proposta guanyadora. Tant la Millor Tapa del Públic com la Millor Tapa del Jurat, rebran un distintiu que podran exposar als establiments per acreditar les seves primeres posicions d’aquesta edició 2024 de la Ruta.

A més, aquest 2024, el Jurat podrà també atorgar mencions especials a aquelles tapes que considerin que mereixen un reconeixement específic. 

Restauradors Ruta Tapes 2024.

Restauradors Ruta Tapes 2024. / Ajuntament de Roses