Enxampat a la Jonquera transportant més mitja tona d'haixix en un remolc oculta entre palla i cavalls

La Guàrdia Civil deté el conductor i requisa els animals que són traslladats a una hípica de la Garrotxa

Les motxilles i part de l'haixix intervingut a la Jonquera

Les motxilles i part de l'haixix intervingut a la Jonquera / Guàrdia Civil

Eva Batlle

Eva Batlle

La Guàrdia Civilha enxampat un conductor a la Jonquera transportant més mitja tona d'haixix en un remolc i que estava oculta entre palla i cavalls.

L'arrestat, F.J M.P, de 58 anys i nacionalitat portuguesa està acusat de ser el presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, pel tràfic de drogues.

Els agents també han requisat els animals que portava al remolc, dos cavalls i dos ponis, que van ser traslladats a una hípica de la Garrotxa

Els fets van passar el matí del dijous passat dia 7 de març quan components de la Secció fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera feien un servei fiscal que té com a objectiu l'erradicació del tràfic de drogues i contraban. Van fer aturar un vehicle amb matrícula francesa que duia un remolc amb animals vius. Els agents van identificar el conductor i únic ocupant del vehicle i la sorpresa va arribar quan van descobrir que a dins al remolc i sota diverses bales de palla hi havia diverses motxilles. Van obrir-les i van trobar-se amb un carregament destacable de diversos paquets amb haixix.

Els guàrdies civils van extreure tots els paquets i un cop pesats, van donar un total de 517 quilos.

Davant dels fets, van arrestar el conductor del vehicle. Pel que fa als animals que es trobaven al remolc, van ser requisats i traslladats a un centre hípic de la Garrotxa per tal d'assegurar-los aliments.

En paral·lel, els agents van instruir les diligències de l'actuació i les van lliurar juntament amb el detingut i la droga intervinguda al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.