Jesús entrarà a Jerusalem el Diumenge de Rams a Castelló, en una nova representació de Setmana Santa

L'Associació del Via Crucis ha incorporat la nova escena que serà diumenge donant el tret de sortida als actes de Setmana Santa

El Via Crucis de Castelló d'Empúries, en una passada edició.

El Via Crucis de Castelló d'Empúries, en una passada edició. / DdG

Redacció

Castelló d'Empúries acollirà diumenge la representació de l’entrada de Jesús a Jerusalem del Diumenge de Rams. Anirà a càrrec de l’Associació Via Crucis de Castelló d’Empúries, una nova interpretació que dona tret de sortida als actes de Setmana Santa.

El divendres a la tarda, d'altra banda, tindrà lloc el Via Crucis Vivent, que enguany celebra la 19a edició. El seu recorregut s’inicia a les set de la tarda, punt de sortida de la plaça de la Basílica, fent recorregut per diferents carrers i places del centre històric amb la representació de diferents escenes al llarg del seu recorregut, amb retorn a la mateixa plaça de la Basílica on es representarà la impressionant escena de la Crucificció, tot seguit s’entrarà a l’interior de la Basílica finalitzant amb l’escena del Sepulcre.

Setanta integrants

Unes setanta persones participen en el Via Crucis Vivent amb la col·laboració d’entitats del municipi, nens i nenes de la Catequesi, l’Associació del Pessebre Vivent de Vilasacra i els Manaies de Mieres. L’Associació Via Crucis de Castelló d’Empúries any rere any intenta complir amb la rigorositat històrica que suposa aquest esdeveniment, amb millores i alhora buscant més realisme i autenticitat en les seves representacions.