Denuncien dos establiments del Pertús per tenir sis empleats sense contracte

Tres dels empleats de les dues botigues del Pertús també es trobaven en situació irregular a Espanya

Un moment del dispositiu policial a la Jonquera

Un moment del dispositiu policial a la Jonquera / Mossos

Eva Batlle

Eva Batlle

Dos establiments del Pertúshan acabat denunciats per tenir sis empleats sense contracte. A més, la policia va poder certificar que tres dels empleats d'aquestes botigues del Pertús es trobaven en situació irregular a Espanya.

Aquest és el resultat d'un dispositiu conjunt de seguretat ciutadana i activitat inspectora dels Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Inspecció de Treball i de la Seguretat Social i la Policia Local de la Jonquera per prevenir delictes contra els drets dels treballadors.

 Aquest cas es remunta, però a finals del 2023 i principis del 2024 l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) dels Mossos de la comissaria de la Jonquera va rebre dues denúncies on les víctimes denunciaven que feia anys que treballaven en botigues de roba del Portús sense tenir cap mena de contracte laboral. A les denúncies explicaven que tenien assignades tasques de venedors o de manteniment i que els seus sous oscil·laven entre els 1.000 euros i els 400 depenent de l’estació de l’any, essent a l’estiu la remuneració molt més alta.

El passat divendres 22 de març al matí, els cossos policials i Inspecció de Treball van portar a terme dues inspeccions a dos locals de venda de roba situats als carrers Fàtima ide la Comtessa. En el marc del dispositiu conjunt van identificar sis treballadors, dels quals tres es trobaven en situació regular per la llei d'estrangeria però sense contracte laboral i els altres tres en situació irregular i sense contractació laboral. Des dels Mossos d'Esquadra recorden que aquests fets poden incórrer en infraccions greus i molt greus previstes al Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d’agost, pel qual s’aprova el text refós sobre la Llei d’Infraccions i Sancions en l’Ordre Social. Això podria arribar a suposar una sanció uns 53.000 euros.

Dos arrestats per estrangeria

Tanmateix, la Policia Nacional va fer dos detinguts per infracció de la llei d'estrangeria, ja que no tenien documentació ni estaven empadronats ni havien fet cap tràmit al país.