Detingut per intent d'homicidi després d'apallissar una dona a Cistella

La víctima es troba ingressada en estat greu a l'UCI del Trueta

Els Mossos d'Esquadra estan investigant els fets i intentat aclarir si també pot ser considerat un cas de violència masclista

L'hospital Trueta, en una imatge d'arxiu.

L'hospital Trueta, en una imatge d'arxiu. / ACN

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra investiguen una greu agressió a una dona que va produir-se aquest dimecres a Cistella.

Els agents de la comissaria de Figueres han detingut al presumpte agressor: un home de 38 anys, amb múltiples antecedents policials. L'acusen de ser presumpte autor d'una temptativa d'homicidi. La investigació, però encara està oberta.

Mentre que la víctima, que té 62 anys, es troba ingressada en estat greu a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Josep Trueta de Girona.

La investigació policial es troba oberta per aclarir les circumstàncies de l'agressió i també la relació entre la víctima i l'agressor.

Els fets van succeir cap a quarts de vuit del vespre d'aquest dimecres en un mas de Cistella. Uns ciclistes que passaven a prop van sentir crits d'auxili on la dona demanava ajuda i van veure com l'home l'agredia. Aquests no van dubtar a trucar el 112.

Els Mossos d'Esquadra de Figueres es van traslladar a la zona ràpidament i van trobar-se la dona molt malferida, estava molt ensangonada. Aquesta va necessitar assistència mèdica del SEM. Un cop estabilitzada, els sanitaris la van evacuar crítica a l'hospital Josep Trueta de Girona on va ingressar.

Els policies de la seva banda, van poder detenir el mateix dia al presumpte agressor a la zona dels fets. Aquest està acusat d'entrada de ser el presumpte autor d'una temptativa d'homicidi. Els Mossos, però estan indagant per aclarir si darrere d'aquest succés hi ha un nou cas de violència masclista, confirmen des del cos policial.

Per això estan intentant aclarir la relació entre ambdós, d'entrada s'apunta que l'home feia treballs a la casa de la víctima i tenien algun tipus de relació contractual. Algunes fonts apunten també que convivien a la masia.

La declaració de la víctima serà clau per aclarir el què va succeir i si també s'està davant d'un nou cas de violència masclista. La dona encara està aquest dijous hospitalitzada en estat greu a l'UCI i el seu pronòstic és reservat, segons fonts del centre hospitalari.

Subscriu-te per seguir llegint