Enxampats a la Jonquera transportant 8,5 quilos d'haixix ocults en un doble fons del cotxe

La Policia Nacional deté els dos ocupants que compten amb nombrosos antecedents i un d'ells tenia una ordre d'ingrés a la presó

El doble fons on hi havia l'haixix localitzat a la Jonquera

El doble fons on hi havia l'haixix localitzat a la Jonquera / Policia Nacional

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Nacional ha detingut dos homes per transportar 8,5 quilos d'haixix ocults en un doble al maleter del cotxe a la Jonquera. Ambdós compten amb nombrosos antecedents policials i un d'ells tenia una ordre d'ingrés a la presó.

Els fets van succeir el març quan agents de la Policia Nacional de la Unitat d'Estrangeria de la Jonquera estaven realitzant un control rutinari i van interceptar un vehicle que anava en direcció França. Van comprovar que els dos ocupants tenien una actitud nerviosa, vigilant i que del vehicle en sortia una forta olor.

Davant les sospites, els agents van escorcollar el vehicle i a dins del maleter, amagats en un doble fons, hi van localitzar 8,5 quilos d'haixix, i un matxet de grans dimensions.

Els agents van procedir a la detenció dels dos ciutadans francesos i un cop a comissaria van corroborar que a un li constava una ordre d'ingrés a la presó per un jutjat de Barcelona.

Els agents van fer les pertinents gestions amb policia francesa i van comprovar a més, que els dos individus comptaven amb nombrosos antecedents per tràfic de drogues, lesions, robatori, delictes contra la llibertat sexual, entre altres.

El matxet i l'haixix intervingut a la Jonquera

El matxet i l'haixix intervingut a la Jonquera / Policia Nacional

Segons la policia, la droga requisada anava destinada al mercat francès i està valorada al mercat negre en 57.000 euros. Ambdós detinguts van passar a disposició del jutjat en funcions de Guàrdia de Figueres, el qual va decretar ingrés a la presó de Puig de les Bases pel qui tenia l'ordre judicial i llibertat amb càrrecs per a l'altre.

Aquests controls de la Policia Nacional a la frontera s'emmarquen en els operatius de control d'entrada i de sortida de persones, una zona sensible de tràfic de drogues i persones, indica el cos policial.