Figueres perfora un pou per garantir l'aigua en cas d'entrar en emergència 3

L'Ajuntament també està inspeccionant antics pous al sector nord i sud de la ciutat

La prospecció que s'està fent per obrir un nou pou a Figueres.

La prospecció que s'està fent per obrir un nou pou a Figueres. / ACN

ACN

ACN

L'Ajuntament de Figueres està perforant un pou a uns 200 metres de profunditat a la zona dels Cendrassos amb l'objectiu de garantir l'aigua en cas d'entrar en emergència 3 per sequera. Tal i com ha avançat l'Empordà i ha confirmat l'ACN, unes prospeccions geològiques van confirmar que en aquesta zona de l'aparcament de la plaça Lluís Companys, hi havia una bossa d'aigua i ara una empresa de perforacions han començat els treballs. Des de l'Ajuntament esperen confirmar en els propers dies si hi ha aigua. Si és així, s'iniciaran les obres d'urgència posar-lo en marxa.

Calculen que el nou pou permetria garantir el 25% del consum total en cas d'entrar en el següent escenari, que preveu una limitació de 160 litres per persona i dia. En paral·lel, s'estan inspeccionant altres antics pous al sector nord i sud de la ciutat.

D'altra banda, s'està construint la canonada que aportarà aigua regenerada des de Figueres fins a Pont de Molins per millorar el cabal de la Muga. La previsió és que l'obra entri en servei el mes d'agost. A més, l'Ajuntament ha reduït la pressió de l'aigua a la zona del Firal i estudia estendre-ho a d'altres zones de la ciutat.